Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 5-1: Έκανε πάρτι στο Πριγκιπάτο

Η Μονακό ήταν εντυπωσιακή απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα κι έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη επί των Σέρβων. Μεγάλη εμφάνιση από Εμπολό και Μιναμίνο οι οποίοι διέλυσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων

Η Μονακό ήταν εντυπωσιακή στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Champions League, κατακτώντας πολύ εύκολα τη νίκη με 5-1.

Μια νίκη που φέρνει την ομάδα του Πριγκιπάτου στους εφτά βαθμούς, με δύο νίκες και μια ισοπαλία μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Ο Μπριλ Εμπολό είχε κέφια κι όταν ο Ελβετός σέντερ φορ της Μονακό πάρει τα… πάνω του τότε δεν είναι εύκολο ν’ αντιμετωπιστεί από καμιά άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Football meets data: «Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Εκτός 24άδας ο ΠΑΟΚ» (pic+vid)

Τι κι αν ο τεχνικός του Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς «επιστράτευσε» ένα σχήμα με τρεις στόπερ για να ελέγξει καλύτερα τον στράικερ των γηπεδούχων. Ο Εμπολό ήταν  «πρίγκιπας» απόψε στο Μονακό και μ’ ένα γκολ και μια ασίστ «καθάρισε την μπουγάδα» για τους γηπεδούχους.

Σε μεγάλη βραδιά και ο Μιναμίνο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Ερυθρός Αστέρας πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά απ’ την στιγμή που οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το πλάνο της ομάδας του Βελιγραδίου κατέρρευσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο και όλα πήγαν όπως ήθελαν οι παίκτρες του Χίτερ. Μια «γεμάτη» εμφάνιση με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες συνθέτουν ένα… κάδρο απόλυτης ικανοποίησης για την ομάδα του Πριγκπάτου.

Με λίγα λόγια η Μονακό έκανε… πάρτι απέναντι στην ομάδα του Βελιγραδίου.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Η φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, ήταν δίχως άλλο το δεύτερο γκολ των Μονεγάσκων και το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα, γεγονός που έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην Μονακό για το δεύτερο ημίχρονο.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο σέντερ φορ της Μονακό, Εμπολό ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στο ματς για την ομάδα του πριγκιπάτου. Ο διεθνής στράικερ των γηπεδούχων ήταν μια διαρκής απειλή για τους Σέρβους (έχοντας γκολ και ασίστ) προκαλώντας πολλά προβλήματα στο κέντρο άμυνας του Αστέρα. Ο Ελβετός φορ ήταν απολαυστικός.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο Ούρος Σπάχιτς έκανε το μεγάλο λάθος στην φάση του δεύτερου γκολ της Μονακό, δίνοντας την μπάλα στον Εμπολό και ο σέντερ φορ των γηπεδούχων δεν είπε όχι στο «δώρο» του αντιπάλου του.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μοναδική φάση που ο Σπάχιτς δεν κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει τον επιθετικό των Μονεγάσκων και το πρόβλημα ήταν μεγάλο για τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τόμπιας Στίλερ έκανε καλή διαιτησία και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στο ματς. Έδωσε σωστά το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Ερυθρός Αστέρας και γενικότερα η διαιτησία του ήταν καλή σ’ ένα εύκολο παιχνίδι.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Η πρώτη φάση του αγώνα που χρειάστηκε να τσεκάρει το VAR ήταν το πρώτο γκολ της Μονακό. Δεν χρειάστηκε όμως και πολύ ώρα για να διαπιστωθεί ότι ο σκόρερ του 1-0, Μιναμίνο, δεν ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 56’ ακυρώθηκε μέσω VAR γκολ του Εμπολό για χέρι.

ΣΚΟΡΕΡ: Μιναμίνο 20,70’, Εμπολό 45+3, Σινγκό 54’, Ακλιούς 97′ – Ν’Ντιαγέ 27’

Μονακό: Μαγέτσκι, Βάντερσον, Σινγκό, Κέρερ, Ενρίκε (77΄Ντιατά), Τζακάρια (86’ Ματαζό), Καμαρά (77’ Ιλενικενά), Ακλιούς, Μιναμίνο, Μπεν Σεγκίρ (46’ Γκολόβιν), Εμπολό (77’ Μαγκάσα).

Ερυθρός Αστέρας: Ίλιτς, Ολάινκα, Σπάχιτς, Ν’Τζιγκά, Σεόλ Γιούνγκ, Κρούνιτς (60’ Ρόντιτς), Τίμι, Σίλας (60’ Ίλιτς), Μαξίμοβιτς(75’ Κάνγκα), Ντουάρτε (7’ Γκόμες), Ν’ Ντιαγέ (75’ Κατάι).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Μπολόνια – Μονακό (5/11)

Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα (6/11)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από