Το απίθανο 8-2 της Μπάγερν επί της Μπάρτσα (vid)

Το απίθανο 8-2 της Μπάγερν επί της Μπάρτσα (vid)

Η Μπάγερν είχε διαλύσει με 8-2 την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του UEFA Champions League το 2020 σε ένα ματς που έμεινε στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Το παιχνίδι μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα στις 14 Αυγούστου 2020 για τα προημιτελικά του UEFA Champions League έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με το συντριπτικό σκορ 8-2, προκαλώντας σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο και αφήνοντας τη Μπαρτσελόνα εκτός συνέχειας του τουρνουά. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο «Estádio da Luz» στη Λισαβόνα, καθώς η σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε με ένα ειδικό τουρνουά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Το αδιανόητο πρόγραμμα του Ολυμπιακού: Δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε δύο εβδομάδες

Ο αγώνας ήταν νοκ-άουτ, και το αποτέλεσμα της συντριβής έφερε αναταράξεις και μεγάλες συνέπειες για τη Μπαρτσελόνα.

Το φιλμ του ματς

• 4′ – Ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν με ένα όμορφο πλασέ, παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα.

• 7′ – Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε χάρη σε αυτογκόλ του Νταβίντ Αλάμπα, όταν προσπάθησε να κόψει ένα γέμισμα, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάνουελ Νόιερ.

• 21′ – Ο Ιβάν Πέρισιτς έκανε το 2-1 για την Μπάγερν, μετά από λάθος της άμυνας της Μπαρτσελόνα.

• 27′ – Ο Σερζ Γκνάμπρι πέτυχε το τρίτο γκολ για την Μπάγερν με εξαιρετικό τελείωμα, αξιοποιώντας το αδύναμο αμυντικό στήσιμο των Καταλανών.

• 31′ – Ο Τόμας Μίλερ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κάνοντας το σκορ 4-1 και ουσιαστικά κλείνοντας το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

• 57′ – Ο Λουίς Σουάρες, από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, μείωσε προσωρινά το σκορ σε 4-2 με μια ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα.

• 63′ – Ο Τζόσουα Κίμιχ σκόραρε για την Μπάγερν, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αλφόνσο Ντέιβις, που διέσχισε όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

• 82′ – Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε το 6ο γκολ για την Μπάγερν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φιλίπε Κοουτίνιο.

• 85′ – Ο Κοουτίνιο, που αγωνιζόταν ως δανεικός στην Μπάγερν από τη Μπαρτσελόνα, σκόραρε το 7ο γκολ της Μπάγερν.

• 89′ – Ο Κοουτίνιο πέτυχε και το 8ο γκολ, ολοκληρώνοντας την ταπεινωτική βραδιά για τη Μπαρτσελόνα με δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε απόλυτη κυριαρχία καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το υψηλό pressing, η ταχύτητα και οι συνδυασμοί της μεσοεπιθετικής της γραμμής έκαναν τη Μπαρτσελόνα να φαίνεται ανήμπορη να ανταγωνιστεί. Παίκτες όπως ο Τόμας Μίλερ, ο Αλφόνσο Ντέιβις και ο Τζόσουα Κίμιχ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη πλευρά, βίωσε μία από τις χειρότερες ήττες στην ιστορία της. Η ομάδα έδειξε σημάδια ασυνεννοησίας στην άμυνα και έλλειψη τακτικής προσαρμογής. Ο προπονητής εκείνη την εποχή, Κίκε Σετιέν, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής και μετά το ματς απολύθηκε.

Έφερε αλλαγές στους «μπλαουγκράνα»

Η ήττα αυτή αποτέλεσε σημείο καμπής για τη Μπαρτσελόνα. Μετά από αυτή την ήττα:

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, βρέθηκε υπό έντονη πίεση, και λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκε.

Ο Κίκε Σετιέν απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ρόναλντ Κούμαν.

Παίκτες όπως ο Λουίς Σουάρες αποχώρησαν από τον σύλλογο, ενώ η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε μια νέα φάση αναδιοργάνωσης, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη διοίκηση.

Η Μπάγερν Μονάχου, από την άλλη, συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της και τελικά κατέκτησε το Champions League του 2020, νικώντας την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό με 1-0.

Η νίκη με 8-2 έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα μία από τις πιο εμφατικές νίκες της Μπάγερν.

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ