Αντσελότι: «Aυτό που ζητάω από τον Εμπαπέ είναι να σκοράρει»

Αντσελότι: «Aυτό που ζητάω από τον Εμπαπέ είναι να σκοράρει»

O Κάρλο Αντσελότι μίλησε για τα όσα ζητάει από τον Κιλιάν Εμπαπέ και τη διαφορά σε σχέση με τον Καρίμ Μπενζεμά.

«Τι ζητάω από τον Εμπαπέ; Να βάζει γκολ, όχι να πηγαίνει να πιέσει», διαβεβαίωσε σήμερα (21/10) ο Κάρλο Αντσελότι, παραμονή της εντός έδρας αναμέτρησης της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ στο Champions League, σε μία επανάληψη του τελευταίου τελικού της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Αυτό που ζητάω από τον Κιλιάν δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ζητούσα από τον Καρίμ (Μπενζεμά) πριν: να είναι έτοιμος να πάει σε γρήγορη μετάβαση όταν πάρουμε την μπάλα πίσω», εξήγησε ο Αντσελότι σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις οδηγίες του για τον Γάλλο επιθετικό.

Διαβάστε επίσης: Αριθμητική δημοτικού και τα κανονάκια που οφείλει να φυλάει ο Μεντιλίμπαρ…

Στο ξεκίνημα μιας πολυάσχολης εβδομάδας, με τις συναντήσεις με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τετάρτη στο Champions League και το Clasico εναντίον της Μπαρτσελόνα στη La Liga το Σάββατο (26/10), ο Ιταλός προπονητής παραδέχτηκε ότι η ομάδα του «δεν ήταν ακόμα στο 100%» και «πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να αποκτήσει αμυντική σταθερότητα».

«Δεν έχουμε δεχθεί πολλά γκολ μέχρι στιγμής, αλλά είναι αλήθεια ότι οι αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες. Έχουμε μεγαλύτερη δυσκολία σε έναν αγώνα κατοχής, γιατί έχουμε παίκτες που ξέρουν πώς να εκμεταλλεύονται τους χώρους. Έχουμε να συγκεντρωθούμε στο να αμυνθούμε καλύτερα, όπως κάναμε πολύ καλά πέρυσι. Επιθετικά, τα γκολ θα έρθουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», είπε.

Για αυτήν την επανάληψη του τελευταίου τελικού του Champions League, ο Ιταλός προπονητής των Μαδριλένων είναι επιφυλακτικός με έναν «απαιτητικό αντίπαλο», «που παίζει με πολλή ένταση» και αυτή τη στιγμή κατέχει την κορυφή της βαθμολογίας της διοργάνωσης με δύο μεγάλες νίκες σε δύο αγώνες με την Μπριζ ( 3-0) και Σέλτικ Γλασκόβης (7-1).

Ερωτηθείς για το νέο ρόλο του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, πιο πίσω στο γήπεδο και λιγότερο αποφασιστικό από την περασμένη σεζόν, ο Αντσελότι είπε ότι είναι «ικανοποιημένος» με την απόδοσή του: «Δουλεύει πολύ και παλεύει πάντα στο γήπεδο, θυσιάζεται. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει σκοράρει ακόμα, αλλά η έκπληξη δεν είναι φέτος, είναι η τελευταία χρονιά, όπου έβαλε πολλά γκολ όταν κανείς δεν περίμενε αυτό», είπε.

«Πάντα σκοράραμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί έχουμε πολύ ταλαντούχους παίκτες μπροστά μας, η δουλειά που κάνει ο Μπέλιγχαμ για την ομάδα είναι πιο σημαντική από τα γκολ που πέτυχε πέρυσι», πρόσθεσε ο Αντσελότι, διασφαλίζοντας ότι ήθελε να τοποθετήσει τον Άγγλο διεθνή στη δεξιά πλευρά για να εξισορροπήσει την επίθεση του που κλίνει πολύ προς τα αριστερά με τον Μπαπέ και τον Βινίσιους Τζούνιορ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ