Ooh… Lala μια Μπρεστ (vids)

Ooh… Lala μια Μπρεστ (vids)

Πώς η Γαλλιδούλα... Σταχτοπούτα του Κένι Λαλά, που γνωρίσαμε από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, έχει κάνει την Ευρώπη να μιλάει γι' αυτήν, μέσα από το «2Χ2» στο Champions League.

Το νέο Champions League έχει μπει για τα καλά πλέον στις ζωές μας. Η απόφαση που πήρε η UEFA για την αλλαγή της μορφής της διοργάνωσης μετά από πολλά χρόνια και την κατάργηση των ομίλων με σκοπό το προϊόν να γίνει περισσότερο ελκυστικό φαίνεται ήδη πως αποδίδει.

Ματς στα οποία τα γκολ πέφτουν «βροχή», απρόσμενα αποτελέσματα, ανατροπές, αλλά και μία… θεότρελη ιστορία. Για μια ομάδα από τη Γαλλία που εδώ και μερικούς μήνες ζει το όνειρό της και έχει βαλθεί να κάνει το όνομά της γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Και το όνομά αυτής Μπρεστ. Από τον υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μέχρι τη συμμετοχή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τίποτα δεν προμήνυε ότι σήμερα σε διάφορα σημεία της «Γηραιάς Ηπείρου» θα μιλούν γι’ αυτήν.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Μαζί με τον κόσμο μας θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη»

Από το 2004 που επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες, η μόνη «επιτυχία» που είχε πίσω της ήταν η παρθενική συμμετοχή στη Ligue 1 τη σεζόν 2010-11, από την οποία υποβιβάστηκε το 2013 και επέστρεψε μόλις το 2019. Και την περσινή σεζόν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, με το 5ο μικρότερο μπάτζετ, η Μπρεστ ολοκλήρωσε τον άθλο και κέρδισε την έξοδό της στο Champions League, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του πρωταθλήματος, την καλύτερη της ιστορίας της.

Και η αλήθεια είναι πως στην πρεμιέρα της στη League Phase δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ευνοϊκό σενάριο. Εντός έδρας αγώνας με τη Στουρμ Γκρατς. Οι Αυστριακοί μπορεί να μην είναι αμελητέα ποσότητα και να έχουν σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τους Γάλλους, αλλά δεν είναι και μία ομάδα που θα τρόμαζε. Το τελικό 2-1 «έγραψε» και βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία ιστορική νίκη.

Και αν στην πρεμιέρα έμοιαζε να της χαμογέλασε η τύχη, αυτό που έκανε χθες στην Αυστρία ήταν πάνω από τις προσδοκίες όλων. Διέλυσε με 4-0 τη Σάλτσμπουργκ, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της και… φιγουράρει, έστω και προσωρινά στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το τι είναι εκείνο που επιφυλάσσει η συνέχεια για τους Βρετονούς κανείς δεν το γνωρίζει. Μπορεί η συνέχεια να έχει 6 ήττες και αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αλλά αυτό που έχει καταφέρει ως τώρα η Μπρεστ αξίζει μόνο θαυμασμό.

Το πρόγραμμα της Μπρεστ στο Champions League

23/10 Μπρεστ-Μπάγερ Λβερκούζεν 19:45
06/11 Σπάρτα Πράγας-Μπρεστ 22:00
26/11 Μπαρτσελόνα-Μπρεστ 22:00
10/12 Μπρεστ-Αϊντχόφεν 22:00
22/01 Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπρεστ 19:45
29/01 Μπρεστ-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Ο σημαντικός κύριος Λαλά

Βασικός και αναντικατάστατος σε όλη τη φετινή πορεία της Μπρεστ μέχρι στιγμής, είναι ο γνώριμός μας στα ελληνικά γήπεδα, Κένι Λαλά. Ο πρώην δεξιός μπακ του Ολυμπιακού που αγωνίζεται με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας δεν έχει αγωνιστεί μόνο σε μία αναμέτρηση σε πρωτάθλημα και Champions League, αυτήν με την Τουλούζ και τη νίκη της ομάδας του με 2-0, ενώ μετράει και ένα γκολ κόντρα στη Σεντ Ετιέν.

Στη χθεσινή παράσταση της ομάδας του ήταν πολύτιμος, αγωνίστηκε για ακόμα μία φορά σε όλο το 90λεπτο και βαθμολογήθηκε με 7.4 βαθμούς για την παρουσία του στην αναμέτρηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ