«Διέλυσε» τη Σάλτσμπουργκ η… Σταχτοπούτα Μπρεστ (0-4) – «Μπλόκο» της Σπάρτα Πράγας στη Στουτγκάρδη (1-1)

«Διέλυσε» τη Σάλτσμπουργκ η… Σταχτοπούτα Μπρεστ (0-4) – «Μπλόκο» της Σπάρτα Πράγας στη Στουτγκάρδη (1-1)

Η Μπρεστ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Σάλτσμπουργκ με 4-0 και έκανε το «2Χ2» στη League Phase του Champions League - Έμειναν στο 1-1 Στουτγκάρδη και Σπάρτα Πράγας.

Ένα σπουδαίο διπλό κατάφερε να πάρει η Μπρεστ στην Αυστρία, επικρατώντας με 4-0 της Σάλτσμπουργκ για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League και έκανε το «2Χ2» συνεχίζοντας την ονειρική της πορεία στη διοργάνωση.

Στη Γερμανία, η Στουτγκάρδη παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχε δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη της νίκη και έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερη μεταγραφή της Euroleague ο Βεζένκοφ, σύμφωνα με τους GM’s των ομάδων

Στην παρθενική της παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η γαλλική ομάδα συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, πετυχαίνοντας ακόμα μία νίκη, μετά την πρεμιέρα απέναντι στη Στουρμ Γκρατς, αυτήν τη φορά πολύ πιο εμφατική.

Ο Αμπνταλάχ Σιμά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 24′ κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα οι Αυστριακοί ήταν καλύτεροι, έχοντας και ένα ακυρωθέν γκολ στο 12′. Στη φάση του γκολ των Γάλλων, ο Αγιορκέ βρήκε με εξωτερικό φάλτσο τον Σιμά και εκείνος πλάσαρε για το 0-1.

Κι ενώ το ένα γκολ διαφοράς έμοιαζε «εύθραυστο» μέσα σε εννέα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Μπρεστ «καθάρισε» συνοπτικά τη Σάλτσμπουργκ. Στο 66′ ο Καμαρά πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μοργκαλά για να πλασάρει για το 0-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Σιμά εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο της άμυνας των γηπεδούχων και έγραψε το 0-3.

Στο 75′ Ο Λάζε πλάσαρε από το ύψος της περιοχής έπειτα από γύρισμα του Μπαλντέ από δεξιά και έκανε το 4-0.

Σάλτσμπουργκ: Μπλάσβιτς, Μοργκάλα (77′ Μπάιτσετιτς), Πιατκόφσκι, Μπαϊντού (77′ Μπλανκ), Ντέντιτς, Μπίντστρουπ (60′ Νενέ), Γκουρνά, Ντουάθ (77′ Ντιαμπού), Κλαρκ (60′ Καπάλντο), Νταγκίμ, Κονατέ, Γκλουκ.
Μπρεστ: Μπιζό, Αϊνταρά, Λε Καρντινάλ, Κουλιμπαλί, Λαλά, Μαγκνέτι, Φερνάντες (70′ Μαρτέν), Καμαρά (75′ Ντουμπιά), Σιμά (70′ Λάζε), Αγιορκέ (85′ Φαβρ), Ντελ Καστίγιο (70′ Μπαλντέ).

Κυρίαρχη αλλά άστοχη η Στουτγκάρδη

Δεύτερο θετικό αποτέλεσμα κατάφερε να πάρει στο Champions League και η Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι κράτησαν με… νύχια και με δόντια την ισοπαλία στην έδρα της Στουτγκάρδης, παρά των καταιγισμό ευκαιριών που είχαν οι Γερμανοί και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς.

Παρά το καλό ξεκίνημα και το γρήγορο γκολ στο 7ο λεπτό του Μιγιότ, οι γηπεδούχοι είδαν την ομάδα της Πράγας να ισοφαρίζει πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με ένα υπέροχο γκολ. Στο 32ο λεπτό, ο Κάιρινεν εκτέλεσε υποδειγματικά απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στη συνέχεια, σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης, με το τελικό σφύριγμα να τους δίνει τον πρώτο βαθμό στη League Phase.

Στουτγκάρδη: Νίμπελ, Στέντσελ (62’ Τσέις), Ρουόλ, Σαμπό, Μίτελστεντ, Καρατσόρ (76’ Μπιλάλ Τουρέ), Στίλερ, Μιγιό, Λέβελινγκ (84’ Ρίντερ), Ουντάβ, Ντεμίροβιτς (62’ Φίριχ)

Σπάρτα Πράγας: Βίνταλ, Ζελένι, Πανάκ, Βίτικ, Ρίνες, Πρεσιάδο, Λάτσι (70’ Σαντίλεκ), Καϊρίνεν, Χαράσλιν (81’ Κρασνίτσι), Ραχμάνι (70’ Ολατουνζί), Μπιρμάντσεβιτς

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Τρίτη (01/10)

Σάλτσμπουργκ-Μπρεστ 0-4
Στουτγκάρδη-Σπάρτα Πράγας 1-1
22:00 Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Ίντερ-Ερυθρός Αστέρας
22:00 Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μίλαν
22:00 Μπαρτσελόνα-Γιουνγκ Μπόιζ
22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Σέλτικ
22:00 Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ
22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μάντσεστερ Σίτι

Τετάρτη (02/10)

19:45 Σαχτάρ – Αταλάντα
19:45 Ζιρόνα – Φέγενορντ
22:00 Άστον Βίλα – Μπάγερν
22:00 Ντίναμο – Μονακό
22:00 Λίβερπουλ – Μπολόνια
22:00 Λιλ – Ρεάλ
22:00 Λειψία – Γιουβέντους
22:00 Στουρμ Γκρατς – Κλαμπ Μπριζ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ