Αλόνσο: «Η Μίλαν εξακολουθεί να είναι η ιστορία του Champions League»

Αλόνσο: «Η Μίλαν εξακολουθεί να είναι η ιστορία του Champions League»

«Είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που πρέπει να παίξεις έξυπνα»

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν περιμένει ένα τυπικά επικίνδυνο παιχνίδι εναντίον της Μίλαν στο Champions League και έχει την τιμή να αντιμετωπίσει μια ομάδα με τεράστιο παρελθόν, δήλωσε σήμερα (30/9) ο Τσάμπι Αλόνσο.

Η Μίλαν έκανε κακό ξεκίνημα στη σεζόν, αποτυγχάνοντας να κερδίσει στους τρεις πρώτους αγώνες της χάνοντας επίσης το παιχνίδι της στο Champions League από τη Λίβερπουλ, άλλαξε…σηκώθηκε και πανηγύρισε με τρεις διαδοχικές νίκες.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Ντικέμπε Μουτόμπο (vid)

«Είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που πρέπει να παίξεις έξυπνα. Με την μπάλα, χωρίς μπάλα, πρέπει να είσαι υπομονετικός, πρέπει να είσαι έτοιμος, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος», είπε ο Αλόνσο στους δημοσιογράφους πριν από το αυριανό (1/10) παιχνίδι με τη Μίλαν.

«Μια ιταλική ομάδα είναι πάντα επικίνδυνη. Ξέρουν να έχουν υπομονή. Είναι έτοιμοι να αμυνθούν χαμηλά ή να παίξουν με την κατοχή. Η Μίλαν δεν χρειάζεται να είναι κυρίαρχη για να είναι επικίνδυνη. Μερικές φορές έχει καλή κατοχή, μερικές φορές έχει καλές αντεπιθέσεις», πρόσθεσε.

Η Μίλαν είναι η πιο επιτυχημένη ιταλική ομάδα στη διοργάνωση, με επτά τίτλους  και την τελευταία φορά που σήκωσε το τρόπαιο το 2007, ο Αλόνσο ήταν στην ηττημένη ομάδα της Λίβερπουλ.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Αλόνσο ήταν μέρος της ομάδας της Λίβερπουλ που έκανε μια δραματική επιστροφή από το 3-0 για να κερδίσει τη Μίλαν στα πέναλτι, με τον Ισπανό να πετυχαίνει το τρίτο γκολ για να ισοφαρίσει:
«Μετά από 20 χρόνια μιλάμε ακόμα για εκείνη τη νύχτα», είπε ο Αλόνσο.

«Στη συνέχεια, δύο χρόνια αργότερα χάσαμε από τη Μίλαν, αλλά αυτό που κάναμε το 2005 ήταν απίστευτο. Ήταν πριν από 20 χρόνια, πρέπει να σκεφτούμε το αύριο. Η Μίλαν εξακολουθεί να είναι η ιστορία του Champions League.

Πάντα μου άρεσε η Μίλαν, ο Αρίγκο Σάκι, ο Φάμπιο Καπέλο και οι σπουδαίοι παίκτες και το να παίζουμε εναντίον τους είναι μεγάλη τιμή για εμάς».

Η Λεβερκούζεν ξεκίνησε τη League Phase του Champions League  με τη νίκη με 4-0 στη Φέγενορντ και ο Αλόνσο είναι ενθουσιασμένος που υποδέχτηκε τη Μίλαν στον πρώτο της εντός έδρας αγώνα:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Champions League επιστρέφει στο γήπεδό μας και ότι παίζουμε τον πρώτο μας εντός έδρας αγώνα εναντίον ενός τεράστιου συλλόγου στην ιστορία του ποδοσφαίρου», είπε ο Τσάμπι Αλόνσο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ