«Στροφή» της UEFA στη Ρώμη για τον τελικό του Champions League το 2027

«Στροφή» της UEFA στη Ρώμη για τον τελικό του Champions League το 2027

H UEFA γνωστοποίησε ότι ο τελικός του Champions League το 2027 δεν θα πραγματοποιηθεί στο «Σαν Σίρο», και εξετάζει την περίπτωση του «Ολίμπικο» της Ρώμη

Χθες (24/9) η UEFA ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Champions League 2026-27 δεν θα διεξαχθεί στο «Σαν Σίρο» καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες με το στάδιο, μιας κι εκείνη την περίοδο θα μπορούσαν να είναι σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο γήπεδο της Ίντερ και της Μίλαν.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Tuttosport, η τελική απόφαση της UEFA είχε κυκλοφορήσει εδώ κι αρκετό καιρό, γι’ αυτό και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) εργαζόταν ήδη προς άλλη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Αταμάν στην Τουρκία! Η χειρονομία του, η συγγνώμη και το βέτο της Φενέρ για την εθνική!

Η FIGC θέλει να διασφαλίσει ότι η τελευταία πράξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης συλλόγων για το 2027 θα παραμείνει στην Ιταλία. Και αν δεν μπορεί να είναι το «Σαν Σίρο» τότε ενισχύεται η υποψηφιότητα της Ρώμης, με το «Ολίμπικο» να μην έχει φιλοξενήσει τον τελικό από το 2009.

Αφήνοντας ωστόσο για λίγο στην άκρη αυτό το θέμα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η UEFA έχει την Ιταλία υπό παρακολούθηση, ειδικά εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2032, το οποίο θα πρέπει να φιλοξενήσει μαζί με την Τουρκία.

Ο όρος «παρακολούθηση» αφορά στις συνθήκες των ιταλικών γηπέδων, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η μόνη εγκατάσταση που πληροί τους αυστηρούς κανονισμούς του ανώτατου φορέα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι το στάδιο «Αλιάντς» στο Τορίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ