Μπάρτσα-Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ θα ήταν τα πιθανά ζευγάρια στα πλέι οφ του Champions League (pics)

Ποια θα ήταν τα ζευγάρια στα πλέι οφ του Champions League και το... μονοπάτι αν ολοκληρωνόταν μετά την πρώτη αγωνιστική το League Phase.

Πολλά δράματα, αποκλεισμούς κορυφαίων ομάδων, ντέρμπι, clasico και αγώνες επιπέδου τελικού θα είχαμε στα πλέι οφ και τη φάση των 16 αν το Champions League ολοκληρωνόταν σήμερα.

Σύμφωνα με τη βαθμολογία, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πρώτη αγωνιστική, θα αποκλείονταν από τη διοργάνωση λόγω διαφοράς τερμάτων μεταξύ άλλων οι Μίλαν, Στουτγάρδη Φέγενορντ και Αϊντχόφεν.

Διαβάστε επίσης: Ροντινέι: Όταν το «work ethic» και το ταλέντο επιβραβεύονται… (pics, vids)

Τα δεδομένα στο League Phase του Champions League μετά την πρώτη αγωνιστική

Απευθείας στους 16 θα προκρίνονταν οι Μπάγερν, Σέλτικ, Λεβερκούζεν, Αστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σπάρτα Πράγας, Λίβερπουλ και Γιουβέντους, ενώ στα πλέι οφ θα οδηγούνταν κολοσσοί όπως οι Ρεάλ, Μπάρτσα, Μάντσεστερ Σίτι , Παρί, Ιντερ και Αρσεναλ.

Βάσει του νέου format, τα ζευγάρια τόσο στα πλέι οφ όσο και στις υπόλοιπες φάσεις αναδεικνύονται από τις θέσεις των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρατηρούμε λοιπόν πως με την ισχύουσα βαθμολογία στα μπαράζ ήταν πιθανό να αναδειχτούν τα εξής ζευγάρια: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ ή Παρί, Ιντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οσον αφορά τη φάση των 16 η Μπάγερν μπορεί να ζευγάρωνε με μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ ή Παρί, η Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ, και η Λεβερκούζεν με την Ατλέτικο ή την Ιντερ.

Η προσομοίωση της αξιολόγησης Elo, μετά την πρώτη αγωνιστική, στέλνει απευθείας στους 16 τις Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Ρεάλ, Λεβερκούζεν, Λίβερπουλ, Ιντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ μεταξύ των ομάδων που θα πάνε στα πλέι οφ περιλαμβάνονται οι Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Παρί, Γιουβέντους, και Μίλαν.

Η ήττα της Μπάρτσα από τη Μονακό μείωσε κατά 8% τις πιθανότητες της για πλασάρισμα στις 24 πρώτες ομάδες, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν κατά 18% οι αντίστοιχες των Μονεγάσκων.

Η βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από