Σιμεόνε: «Το νέο φορμάτ μας υποχρεώνει να παίζουμε για τη νίκη»

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο την Λειψιά, αλλά και στο νέο φορμάτ του Champions League.

Η νέα μορφή του Champions League αναγκάζει τις ομάδες να παλεύουν για τη νίκη, δήλωσε ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, αφού η ομάδα του ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τη νίκη απέναντι στη Λειψία με 2-1 την Πέμπτη.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μεταπήδησε από τη φάση των ομίλων σε μια φάση πρωταθλήματος όπου 36 ομάδες παίζουν οκτώ αγώνες η καθεμία, με τις οκτώ πρώτες του πίνακα να προκρίνονται απευθείας στον επόμενο γύρο, ενώ οι επόμενες 16 ομάδες συνεχίζουν στα playoffs.

Διαβάστε επίσης: «Έδεσε» Ροντινέι ο Μαρινάκης – Συμφωνία για συμβόλαιο έως το 2027

«Αυτή η μορφή μας αναγκάζει να νικήσουμε. Σήμερα η ισοπαλία ήταν ελάχιστα χρήσιμη…», είπε ο Σιμεόνε στον πάροχο τηλεπικοινωνιών Movistar μετά την εντός έδρας νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ο αγώνας ήταν πολύ καλός. Το ίδιο θα έλεγα και με την ισοπαλία. Παίξαμε το παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικούς παίκτες.

Οι παίκτες ερμήνευσαν σωστά την κατάσταση και κερδίσαμε ένα απαραίτητο παιχνίδι… έγινε αυτό που φανταζόμασταν. Ελέγχαμε το 80% του παιχνιδιού».

Η Ατλέτικο, η οποία είναι αήττητη αυτή τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, θα ταξιδέψει στην Λισαβώνα όπου θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μπενφίκα για τον επόμενο αγώνα της στο Champions League στις 2 Οκτωβρίου.

«Θα είναι άλλη μια μάχη», είπε ο Σιμεόνε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από