Η «Opta» μίλησε: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί για το Champions League (pic)

Η «Opta» μίλησε: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί για το Champions League (pic)

Το Champions League κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα και η «Opta» έχρισε το μεγάλο φαβορί για την κούπα.

Η Bρετανική εταιρεία αθλητικών αναλύσεων «Opta», αποκάλυψε τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού UEFA Champions League .

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η κάτοχος της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία την περσινή σεζόν κατέκτησε για 15η φορά το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά».

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ είναι η κάτοχος της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πρόσθεσε φέτος στο ρόστερ της τον Κιλιάν Εμπαπέ, η «Opta» έχρισε ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου τη Μάντσεστερ Σίτι.

Βάση στατιστικών οι «Πολίτες» έχουν 25,3% πιθανότητες να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης και να κάνουν δική τους την κούπα ενώ οι «Μερένχες» έχουν 18,2%. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι παρακάτω ομάδες:

Ίντερ με 10,9%
η Άρσεναλ 6,3%
Λεβερκούζεν (!) με 5,4%

Λίγο πιο χαμηλά στην κατάσταση βρίσκονται μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μπαρτσελόνα (5,2%), η Λίβερπουλ (4,2%), η Μπάγερν (4,1%) και η Παρί (4,1%). Εννιά είναι τα clubs που δίνονται με μηδενικές πιθανότητες κατάκτησης της κούπας.

Οι πιθανότητες για την κατάκτηση του Champions League

Επιμέλεια: Χριστίνα Κουλουκούρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ