Ντόρτμουντ: Μια απρόβλεπτη ομάδα που απειλεί τη Βασίλισσα (vids)

Ντόρτμουντ: Μια απρόβλεπτη ομάδα που απειλεί τη Βασίλισσα (vids)

Mια συμπαγής ομάδα όπως είναι το σύνολο του Τέρζιτς, έχει βάλει στόχο να σταματήσει τον Αντσελότι και τη Ρεάλ.

Ποια είναι, τελικά, η κίτρινη θύελλα της Γερμανίας; Και τι θα δούμε το βράδυ του Σαββάτου από τη Ντόρτμουντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως πρόκειται για μια ομάδα με δύο πρόσωπα! Κάτι σαν …Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Από τη μία βλέπουμε τι έκανε η Ντόρτμουντ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Δεν λες και επιτυχία την πέμπτη θέση και τους 27(!) βαθμούς απόσταση από την πρωταθλήτρια, το τρένο της Λεβερκούζεν.

Στον αντίποδα, η Nt;ortmo κατάφερε όχι να επιπλεύσει, αλλά να εντυπωσιάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήδη έφτασε στο φινάλε της διαδρομής, κάνοντας μια ηχηρή έκπληξη. Για όποιον μάλιστα δεν θυμάται καλά, η Ντόρτμουντ στη φάση των ομίλων άντεξε και με το παραπάνω στο λεγόμενο «γκρουπ του θανάτου», πανηγυρίζοντας την πρώτη θέση και αφήνοντας πίσω την Παρί, τη Μίλαν και τη Νιούκαστλ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ηθικό ανέβηκε, στη Μπουντεσλίγκα η Λεβερκούζεν ήταν άλλο επίπεδο και η προσπάθεια να βγει κάτι καλό στη σεζόν, επικεντρώθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην άμυνα είναι σαφές πως ο (προπονητής) Τέρζιτς στηρίζει τα πάντα πάνω στον Χούμελς.

Βαδίζει στα 36 του αυτός ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός, με τη μακρά θητεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετρά δεκάδες παρουσίες σε τοπ επίπεδο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Είναι ο καπετάνιος στα μετόπισθεν και το σύστημα της ομάδας μοιάζει με 4-2-3-1 αν και κατά καιρούς έχει επιλεγεί και το 4-3-3 , μια πιο κλασική μορφή ενδεκάδας.

Ο Ελβετός γκολκίπερ Κόμπελ, δείχνει αξιόπιστος και έχει κρατήσει στη Γερμανία επτά φορές το μηδέν. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δεν επιδιώκει η Ντόρτμουντ να παίζει πολύ με τη μπάλα στην κατοχή της, φροντίζει δηλαδή να κάνει γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση, προφανώς γιατί η κυκλοφορία της μπάλας δεν αποτελεί το πλέον δυνατό της σημείο. Θέλει να ενεργεί με ταχύτητα και δημιουργεί παιχνίδι με έναν συγκεκριμένο, δικό της τρόπο.

Φυσικά, δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει πως μολονότι διαθέτει έμπειρους μέσους, δεν τους βλέπουμε πάντα στην ενδεκάδα. Ο Ρόις και ο Σούλε για παράδειγμα, έκπληξη θα είναι αν αγωνιστούν από την αρχή. Ισως γιατί ο Κροάτης προπονητής προτιμά τον Ζάμπιτσερ για τον άξονα και στα άκρα συνήθως βάζει τους Αντεγιέμι και Σάντσο. Στη Γερμανία θεωρούν πολύ πιθανό πως η Ντόρτουντ θα παίξει όπως και στο Παρίσι απέναντι στην Παρί.

Τι σημαίνει αυτό; Θα δώσει γήπεδο στη Ρεάλ, μια καταφανώς ανώτερη σε τεχνικά χαρακτηριστικά ομάδα και θα κοιτάξει το πώς θα βγει στην αντεπίθεση, πώς θα εφαρμόσει σωστά το transition. Ως κεντρικός φορ ο Φίλγκρουγκ δεν πείθει ιδιαίτερα και η Ντόρτμουντ ασφαλώς έχει ανάγκη το γκολ. Κοιτώντας, μάλιστα, τι συνέβη στους τελευταίους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, διαπιστώνεις πως εδώ και μια πενταετία η ομάδα που χάνει δεν βάζει γκολ! Το δε σκορ την τελευταία τετραετία είναι λες και βγαίνει από φωτοτυπία: 1-0. Δεν είναι απίστευτο;

Συμπέρασμα: μετά την πώληση του Μπέλιγχαμ στην αντίπαλό της στο Γουέμπλεϊ , η Ντόρτμουντ έγινε λιγότερο γοητευτική στο παιχνίδι της. Το απρόβλεπτο πήγε στην άκρη. Το τρέξιμο και η κάλυψη χώρων ήρθαν σε πρώτο πλάνο. Και μια συμπαγής ομάδα όπως είναι το σύνολο του Τέρζιτς, έχει βάλει στόχο να σταματήσει τον Αντσελότι και τη Ρεάλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ