Το όνειρο του Μπέλινγκχαμ, η παλιά του αγάπη και η μεγάλη πρόκληση (vids)

Το όνειρο του Μπέλινγκχαμ, η παλιά του αγάπη και η μεγάλη πρόκληση (vids)

Ο Μπέλινγκχαμ απέναντι πρώην ομάδα του, Ντόρτμουντ, με στόχο την κατάκτηση του πρώτου του Champions League. Ενός τίτλου, που ονειρευόταν από μικρός.

Στο Λονδίνο και στο Γουέμπλει θα είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ (22:00) στον τελικό του Champions League. Οι Μαδριλένοι έχουν ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία ως το φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, με τους Βεστφαλούς από την άλλη να ψάχνουν την έκπληξη.

«Ένας τελικός είναι ο πιο σημαντικός αγώνας, αλλά και ο πιο επικίνδυνος», ανέφερε ο Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού, με τον Ιταλό τεχνικό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, θέλοντας να επιστήσει την προσοχή των παικτών του.

Ένας τελικός στον οποίο ο έμπειρος προπονητής ποντάρει πολλά στο αστέρι της Ρεάλ και έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο 20χρονος, σούπερ σταρ των Μερέγχες, που πρόσφατα αναδείχθηκε ως MVP της La Liga, επιστρέφει στην πατρίδα του, με στόχο να κατακτήσει το πρώτο του Champions League.

Το αποψινό παιχνίδι με την Ντόρτμουντ μάλιστα θα είναι ιδιαίτερο για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, καθώς η Μπορούσια ήταν η ομάδα από την οποία τον αγόρασε η Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι έναντι του ποσού των 103 εκατ. ευρώ.

Ο Μπέλινγκχαμ, ο οποίος μέχρι τώρα έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup με τη Ρεάλ, θέλει να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πανηγυρίσει μπροστά στους συμπατριώτες του τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

Μια σπουδαία σεζόν για τον Βρετανό, ο οποίος ταξίδεψε στο Λονδίνο έχοντας καταγράψει φέτος 41 συμμετοχές, με 23 γκολ και 12 ασίστ στο ενεργητικό του. Στο Champions League αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια, στα οποία είχε 4 γκολ και 4 ασίστ. Παράλληλα, δημιούργησε 21 φάσεις για τους συμπαίκτες του, ενώ τους έδωσε συνολικά 533 πάσες.

Τα στατιστικά του στο φετινό Champions League

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ είναι κομβικός στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού μπορεί με την ίδια ευκολία τόσο να σκοράρει όσο και να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του, με τον 20χρονο να αποτελεί τον Νο.1 κίνδυνο για την άμυνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, αλλά είναι ήδη ανάμεσα στους κορυφαίους στον κόσμο, με τον Κάρλο Αντσελότι και τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης να ποντάρουν πολλά πάνω του για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο Γουέμπλεϊ.
«Ρεάλ Μαδρίτης σημαίνει Champions League, είναι ο τίτλος που θέλει πάντα να κατακτήσει. Είμαι εδώ για τέτοια παιχνίδια. Πάντα ονειρευόμουν να παίξω για τη Ρεάλ Μαδρίτης και να σκοράρω. Θέλω να γράψω ένα μικρό κομμάτι ιστορίας αυτού του συλλόγου. Το σημαντικό είναι να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδό μας. Όταν παίζουμε σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολο για τις άλλες ομάδες. Το επιτελείο μας αναλύει τα πάντα για να κερδίσουμε, τους εμπιστεύομαι 100%», ανέφερε ο Βρετανός, μιλώντας για τον τελικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ