Και τα «χρυσά» ρεκόρ της Μπάγερν καλά κρατούν

Η Μπάγερν Μονάχου δείχνει για ακόμη μια χρονιά να μην αστειεύεται στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε, με τους αγώνες της Τρίτης και της Τετάρτης να δίνουν μια πολύ όμορφη «γεύση» στους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου.

Εκτός από τον Προβεντέλ, τον Μπέλινγκχαμ, την Λανς και την Σάλτσμπουργκ, είχαμε ένα ακόμη γεγονός που αποτελεί άξιο θαυμασμού τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την ίδια την διοργάνωση.

Ο λόγος προφανώς για την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3 σε ένα ματς-ροντέο, συνεχίζοντας έτσι δύο ρεκόρ τα οποία μοιάζουν άπιαστα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Νέα σεζόν, ίδια αρχή το μότο που υιοθετούν στην Βαυαρία και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Με τη νίκη της απέναντι στον αγγλικό σύλλογο, η Μπάγερν συμπλήρωσε 20 σερί ολόκληρα χρόνια που νικάει στο εναρκτήριο ματς των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα με ρεκόρ σε γκολ 51-5, το κάνει να φαίνεται την ίδια ώρα άνετο και επιβλητικό!

Συνέχεια όμως έδωσε και σε ακόμη ένα ρεκόρ, το οποίο αφορά επίσης τους ομίλους του Champions League και έχει να κάνει με το αήττητο που τρέχει σε αυτούς.

Η 6 φορές κάτοχος του τροπαίου με τα «μεγάλα αυτιά» παραμένει δίχως ήττα (μετά και την χθεσινή αναμέτρηση) σε 35 συνεχόμενα παιχνίδια.

Αήττητη σημαίνει πως έχει κάνει και ισοπαλίες, όμως ο αριθμός αυτών είναι το λιγότερο εντυπωσιακός. Και αυτό διότι η Μπάγερν Μονάχου σε αυτά τα 35 ματς ομίλων, μετράει 32 νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες!

Οι προσθήκες του καλοκαιριού με Χάρι Κέιν, Κιμ και Λάιμερ αφήνουν κάθε δικαίωμα στην Μπάγερν να ελπίζει πως φέτος μπορεί να ξανά κάνει το βήμα παραπάνω στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να φτάσει ως το τέλος του δρόμου, κάνοντας ξανά ότι έκανε το 2020.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από