Με στόχο το προβάδισμα πρόκρισης σε βαρύ κλίμα η ΑΕΚ

Στη σκιά του θανάτου του 22χρονου οπαδού και των φριχτών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ υποδέχεται την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League.

Η ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια 20 χρόνια μετά από την τελευταία φορά, δυστυχώς συνδυάστηκε με ένα πολύ άσχημο γεγονός. Τα φριχτά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Ένωσης, με τον θάνατο ενός 22χρονου οπαδού, όπως είναι λογικό έχουν επισκιάσει τα πάντα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με αστερίσκο για τη διεξαγωγή του αγώνα που αυτή την στιγμή δεν φαίνεται δεδομένη, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται (21:45) την Ντιναμό στην «Opap Arena» και φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League όπου ήδη από χθες την περιμένει η Αντβέρπ.

Διαβάστε εpίσης: Κέντρικ Ναν: Τα ρόστερ που κλείνουν στο ΝΒΑ, οι «ματιές» στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός

Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι κόντρα στους Κροάτες, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να μένει εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, ενώ κανονικά βρίσκεται σε αυτή ο Ντομαγκόι Βίντα. Ο Αλμέιδα είχε πει στη συνέντευξη Τύπου πως ο έμπειρος αμυντικός υπολογίζεται πιθανότατα για τη ρεβάνς, ωστόσο είναι στις επιλογές του και για το αποψινό ματς τελικά.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την εντεκάδα, ωστόσο σε μία εκτίμηση που μπορεί να γίνει φαίνεται πως ο Στάνκοβιτς έχει ένα μικρό προβάδισμα να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείεται από τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί και Χατζισαφί. Σιμάνσκι και Γιόνσον θα είναι στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Χωρίς προβλήματα προετοιμάστηκε και η Ντιναμό για το παιχνίδι, με τον Ιγκόρ Μπίστσαν να αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Οι Κροάτες προπονήθηκαν χθες στην «Αγιά Σοφιά» και πήραν μία πρώτη… γεύση από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Έσπεν Έσκας από τη Νορβηγία. Βοηθοί του θα είναι οι Γιαν Έρικ Ένγκαν και Ίσαακ Ελίας Μπασέβκιν, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ρόχιτ Σάγκι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από