Αντρέ Ονάνα: Mία ελεύθερη μεταγραφή, που στέλνει την Ίντερ τελικό! (pics)

Αντρέ Ονάνα: Mία ελεύθερη μεταγραφή, που στέλνει την Ίντερ τελικό! (pics)

Η Ίντερ, ήταν η μεγάλη νικήτρια του χτεσινού ημιτελικού (10/5), απέναντι στη Μίλαν, με τον Αντρέ Ονάνα, να κρατά ξανά ανέπαφη την εστία του.

Από τους πρωταγωνιστές του θριάμβου της Ίντερ, επί της Μίλαν, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Champions League, ήταν ο Αντρέ Ονάνα. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, κράτησε -ξανά- ανέπαφη την εστία του και αποδεικνύεται «λίρα εκατό», για τους «νερατζούρι» την φετινή σεζόν.

Ο Ονάνα, πήγε ως ελεύθερος στην Ίντερ, το περασμένο καλοκαίρι από τον Άγιαξ και έχει βοηθήσει την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Το γαλλικό κλειδί του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Ο 27χρονος, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 7 παιχνίδια στο φετινό Champions League και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της Ίντερ, που το πετυχαίνει αυτό σε μία σεζόν. Όμως η επίδρασή του, στην αμυντική λειτουργία των Ιταλών, δεν σταματά εκεί.

Για πρώτη φορά από το 1980, η Ίντερ κρατά ανέπαφη την εστία της απέναντι στην Μίλαν για τρία συνεχόμενα παιχνίδια, τα οποία μάλιστα και κέρδισε. Συγκεκριμένα, στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας (18/1), πανηγύρισαν το τρόπαιο επικρατώντας με 3-0, στο πρωτάθλημα (5/2) δεν δέχθηκαν γκολ στη νίκη με 1-0 και εχτές στον ημιτελικό ήρθε το 2-0, που πιθανότατα θα τους στείλει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Καμερουνέζος, δεν αποδεικνύεται μόνο καλός τερματοφύλακας, αλλά και πολύτιμος στο περίφημο «build up», το χτίσιμο δηλαδή των επιθέσεων από την άμυνα, καθώς οι επαφές του με την μπάλα στο φετινό Champions League, δεν περιορίζονται μόνο μέσα στην μικρή περιοχή.

Στην πρώτη του χρονιά στο Μιλάνο, ο Ονάνα, μετρά 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κρατώντας 18 φορές ανέπαφη την εστία του (48%). Τελικά τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και η Ίντερ θα φτάσει κατά πάσα πιθανότητα στο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας ξοδέψει για την ασφάλεια της εστίας της… μηδέν(!) ευρώ.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ