Champions League : Κριστιάνο, ο πρώτος 100άρης με μια φανέλα

Champions League : Κριστιάνο, ο πρώτος 100άρης με μια φανέλα

Ιστορία έγραψε με τα γκολ του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που φθάνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων με μια μόνο φανέλα.

Το Champions League είναι η αγαπημένη διοργάνωση του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να το αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, σκοράροντας από την άσπρη βούλα στο 44′ και ολοκληρώνοντας στο 83′ την ανατροπή για τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμεν, στη πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων για τη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Τα γκολ αυτά, ήταν τα υπ’ αριθμόν 100 και 101 με τη φανέλα των Μερένχες, με τον 32χρονο σούπερ σταρ να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φθάνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με μια και μόνο ομάδα. Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Μέσι των 97 γκολ με την Μπαρτσελόνα, ενώ πέραν των δύο προαναφερθέντων, ο μοναδικός με περισσότερα από 50 γκολ με ένα κλαμπ είναι ο Ραούλ των 66 γκολ, φυσικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/963873786151030785

Παράλληλα, με το γκολ αυτό αλλά και την εν γένει παρουσία του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε το όνομα του σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά…

Έφτιαξε τις 151 συμμετοχές στο Champions League, ισοφαρίζοντας τον Ράιαν Γκιγκς. Μονάχα οι Τσάβι (157) και Κασίγιας (170) έχουν περισσότερες από τον Πορτογάλο.

Έφθασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων (11) για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο Champions League. Τέσσερις φορές το έχει καταφέρει ο Μέσι (όχι συνεχόμενες), από δύο οι Ρουντ Φαν Νίστερλοϊ, Ρανταμέλ Φαλκάο, Ζαρντέλ, Ριβάρντο και Γιουπ Χάινκες. Από τις συνολικά 23 φορές που ένας παίκτης έφθασε ή ξεπέρασε τα 10 γκολ σε μια σεζόν στη διοργάνωση, οι επτά ανήκουν στον Κριστιάνο (ποσοστό 30%).

Σκόραρε για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι (έχει συνολικά 21 γκολ στα τελευταία 12) για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο Champions League, αφού το είχε καταφέρει ξανά, σκοράροντας δίχως διακοπή από τον Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Απρίλιο του 2014. Μονάχα ο Ρουντ Φαν Νίστερλοϊ έχει σκοράρει σε εννιά συνεχόμενα ματς, ρεκόρ που θα έχει τη δυνατόττηα να ισοφαρίσει ο Κριστιάνο στο Παρίσι.

Σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και έχει σκοράρει πλέον κόντρα σε 32 διαφορετικούς αντιπάλους στη διοργάνωση. Μονάχα ο Ραούλ έχει βρει δίχτυα κόντρα σε περισσότερες, 33 στον αριθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ