Κάνουν… πλάκα στο Champions League οι Βραζιλιάνοι (pic)

Η χώρα με τα περισσότερα γκολ στο Champions League είναι η Βραζιλία, με τη 2η Γαλλία να βρίσκεται με 200 τέρματα πίσω!

Είναι η χώρα του ποδοσφαίρου. Το έθνος που ζει και αναπνέει από την στρογγυλή θεά. Η Βραζιλία. Η κορυφαία ποδοσφαιρική Εθνική ομάδα του πλανήτη, με πέντε παγκόσμια κύπελλα και αμέτρητους θρύλους του αθλήματος.

Ακόμη και μέσα στην Ευρώπη, οι Βραζιλιάνοι δείχνουν πως είναι τα αφεντικά του πλανήτη. Με το χθεσινό γκολ του Γκαμπριέλ Τζεσούς, στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Γκλάντμπαχ, οι Βραζιλιάνοι έφτασαν τα 950 γκολ στο Champions League.

Η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει τα περισσότερα τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Απλώς με το γκολ του Τζεσούς… στρογγυλοποίησε τη διαφορά της από τη 2η Γαλλία που βρίσκεται αρκετά πιο πίσω.

Συγκεκριμένα, η πατρίδα του joga bonito (παίξε όμορφα), έχει 200 γκολ περισσότερα από τους Γάλλους, που είναι στα 750 τέρματα, με την Ισπανία να είναι στη 3η θέση με 730. Πρώτος σκόρερ των Βραζιλιάνων στη διοργάνωση είναι ο Νεϊμάρ με 41 γκολ, με τον Κακά να είναι στη 2η θέση με 30. Στην 3η θέση ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Ριβάλντο, με 27 τέρματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από