Ντόρτμουντ – Χέρτα 1-0 (vid)

Η Ντόρτμουντ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Χέρτα, αλλά ο Τσαν κατάφερε να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό των φιλοξενούμενων και να δώσει τη νίκη στους Βεστφαλούς.

Ένα γκολ ήταν αρκετό. Η Ντόρτμουντ δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Χέρτα, αλλά στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε, χάρη στο γκολ του Τσαν.

Οι Βεστφαλοί επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 των Βερολινέζων και μείωσαν στους 7 πόντους τη διαφορά από την Μπάγερν, ενώ παράλληλα αύξησαν στους 4 τη διαφορά από την τρίτη Λειψία.

Αυτή ήταν η 4η νίκη στα τελευταία πέντε ματς για την Ντόρτμουντ, αλλά και η πρώτη ήττα της Χέρτα επί των ημερών του Μπρούνο Λαμπαντία. Οι Βερολινέζοι πληγώθηκαν από τον Τσαν κι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν σε απόσταση βολή από την 6άδα και τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Ντόρτμουντ απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με τον Χακίμι, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ του Γιαρστάιν. Στο 21’ ο Αζάρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό.

Στο 23’ το σουτ του Μπραντ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 37’ ο Μπογιάτα μπήκε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε το σουτ του Βίτσελ. Στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ συνέχισε να πιέζει και στο 58’ βρήκε τον τρόπο να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας της Χέρτα.

Ο Τσαν με ωραίο τρόπο νίκησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων και με το δεύτερο φετινό του γκολ έκρινε την αναμέτρηση. Στο υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού η Χέρτα δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, με την Ντόρτμουντ να φτάνει στο πολυπόθητο τρίποντο της νίκης.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Γκερέιρο, Τσαν, Ακανζί, Χακίμι, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο, Αζάρ, Μπραντ.

ΧΕΡΤΑ: Γιαρστάιν, Μπογιατά, Πέκαρικ, Τορουναρίγκα, Μίτελστεντ, Γκρούιτς, Σκιέλμπρεντ, Νταριντά, Ιμπίσεβιτς, Λουκεμπάκιο, Ντιλροσούν.

Αναλυτικά η 30ή αγωνιστική:

Παρασκευή (5/6)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0

Σάββατο (6/6)

Λειψία-Πάντερμπορν 1-1
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 0-2
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ 2-2
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 1-0

Κυριακή (7/6)
Βέντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (14:30)
Ουνιόν Βερολίνου-Σάλκε (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία (19:00)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από