Ντόρτμουντ : Η κατρακύλα της έφερε τον Στέγκερ στον πάγκο

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον Πίτερ Στέγκερ, μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν με τον Aυστριακό τεχνικό να έχει πολλή δουλειά στη νέα του ομάδα.

Σε ποδοσφαιρικό «Χ-file» εξελίσσεται η σεζόν στο Ντόρτμουντ. Η Σαββατιάτικη, εντός έδρας, ήττα (1-2) της Μπορούσια, από την Βέρντερ Βρέμης, προστέθηκε στην μακρά αλυσίδα αρνητικών αποτελεσμάτων των «κιτρινόμαυρων». Έτσι, ήρθε αναμενόμενα η απομάκρυνση του προπονητή της, Πέτερ Μπος. Μάλιστα, φαίνεται πως οι ιθύνοντες της Ντόρτμουντ είχαν έτοιμο τον αντικαταστάτη του, αφού με την επισημοποίηση του διαζυγίου ανακοινώθηκε πως ο Πίτερ Στέγκερ θα είναι ο νέος τεχνικός της γερμανικής ομάδας.

Η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ αγνοεί τη νίκη από τις 30 Σεπτέμβρη και κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να μην απομακρύνει τον Μπος από τον πάγκο της. Τότε ήταν επικεφαλής της Μπουντεσλίγκα δείχνοντας ότι, μετά από το 2012, μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο. Ωστόσο οι προσδοκίες του κοινού της αποδείχθηκαν φρούδες. Παρότι η υποστήριξη του παραμένει ίδια κι απαράλλακτη, η ομάδα δεν σηκώνει κεφάλι. Οι παίκτες μοιάζουν να παίζουν μηχανικά, περιμένοντας, μοιρολατρικά, μια νέα αποτυχία. Η οποία, αναπόδραστα, έρχεται.

Ήδη στο Γερμανικό πρωτάθλημα οι αγωνιστικές δίχως τρίποντο έγιναν οκτώ και 13 οι πόντοι της διαφορά από την, «συνήθη ύποπτο», πρωτοπόρο (και πρωταθλήτρια χειμώνα) Μπάγερν Μονάχου. Ενδιάμεσα, οι φίλοι της Ντόρτμουντ είδαν την ομάδα τους ν’ αποχωρεί από το Champions League, άνευ πολλών επαίνων, αφού συγκέντρωσε μόλις δύο πόντους σε 6 αγωνιστικές!

Ναι μεν είχε στον όμιλο της Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, αλλά πέρσι, που είχε, ξανά, τους «μερέγχες» στο γκρουπ, τους άφησε δεύτερους τερματίζοντας επικεφαλής! Κι αν οι δύο πόντοι, από ισάριθμες ισοπαλίες με τον ΑΠΟΕΛ, την έστειλαν στο Europa League, δεν την περιποιεί τιμή, ότι είναι η ομάδα με την μικρότερη συγκομιδή στα χρονικά που συνεχίζει, ως 3η, στους ομίλους της 2ης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης!

Το θέμα είναι ότι η δεύτερη αλλαγή προπονητή σε λίγους μήνες αποτελεί παραδοχή λάθους των διοικούντων, που το περασμένο καλοκαίρι απομάκρυναν τον Τόμας Τούχελ. Ο οποίος πλήρωσε το «μάρμαρο» της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα (πίσω κι από τη νεοφώτιστη Λειψία), αλλά, περισσότερο, των κάκιστων σχέσεων με τη διοίκηση. Ωστόσο, υπό τις οδηγίες του κατακτήθηκε το Κύπελλο, ενώ ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός, ήρθε στα προημιτελικά, από την εκπληκτική, περσινή, Μονακό, σ΄ένα ζευγάρι που στο πρώτο του ματς το λεωφορείο της Ντόρτμουντ είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση…

Τα «ντόρτια» με τον Μπος κι ο… ξενερωμένος Ομπαμεγιάνγκ

H «ζαριά» (της εύρεσης νέου…Κλοπ) των διοικούντων, με τον Μπος, που ήρθε με τις «δάφνες» του αναγεννητή του Άγιαξ (φιναλίστ του περσινού Europa), αποδείχθηκε…ντόρτια, αφού ούτε ο Ολλανδός κατάφερε να βρει την αγωνιστική ισορροπία που αναζητείται. Μοναδικό «άλλοθι», το γαϊτανάκι των τραυματισμών που, ως συνήθως, ενέσκυψε.

Έτσι, παρότι οι Βεστφαλοί πετούν…φωτιές, «μπροστά», με Ομπαμεγιάνγκ – Πούλισιτς, «πίσω» ο «Socratis» δεν προλαβαίνει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, καθότι απελπιστικά μόνος ως ποιοτικός αμυντικός (σ. ο Μπάρτρα ξέρει μπάλα, αλλά παραείναι σοφτ κι όχι όσο γρήγορος απαιτεί το παιχνίδι της Ντόρτμουντ). Συν τοις άλλοις. τα κενά των αποχωρήσεων Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα) και Μορ (Θέλτα) δεν μοιάζουν καλλυμένα από την έλευση Γιαρμολένκο – Φίλιπ, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ, που παρέμεινε, αφού το καλοκαιρινό «τελεσίγραφο» της διοίκησης, για πρόταση που θα την ικανοποιεί, πέρασε άπρακτο, μοιάζει ξενερωμένος. Χθες ο Γαλλογκαμπονέζος πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να περάσει, ως όφειλε, μπροστά από τους οπαδούς. Κίνηση που δεν προμηνύει τίποτα καλό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από