Ντόρτμουντ-Χάιντενχαϊμ 4-2: Πήραν το τρίποντο και πάτησαν κορυφή οι Βεστφαλοί

Ντόρτμουντ-Χάιντενχαϊμ 4-2: Πήραν το τρίποντο και πάτησαν κορυφή οι Βεστφαλοί

Η Ντόρτμουντ, αν και αγχώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε με 4-2 τη Χάιντενχάιμ και ανέβηκε στη κορυφή της Bundesliga

Στην πρώτη θέση της Bundesliga βρίσκεται προσωρινά η Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε με 4-2 εντός έδρας της Χάιντενχαϊμ. Οι Βεστφαλοί, αν και αγχώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2, τελικά πήραν το τρίποντο και παραμένουν αήττητοι μετά από 3 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Νούρι Σαχίν έδειξε από νωρίς πως ήθελε να τελειώσει νωρίς τη δουλειά στο Signal Iduna Park. Στο 11ο λεπτό ο Μάλεν με ωραίο τελείωμα από ασίστ του Αντεγιέμι έκανε το 1-0 και μόλις 6 λεπτά αργότερα ο δημιουργός του πρώτου τέρματος με διαγώνιο σουτ από ασίστ του Μπραντ έγραψε το 2-0.

Διαβάστε επίσης: «Στόχος του Ολυμπιακού να γίνει το Final Four της EuroLeague στο ΣΕΦ»

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά η Χάιντενχαϊμ κατάφερε με μια κεφαλιά του Πιέρινγκερ ανάμεσα από τους αμυντικούς να ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας σε 2-1. Το προβάδισμα δυο τερμάτων για την Ντόρτμουντ ανακτήθηκε με το μονοκόματο τελείωμα του Αντεγιέμι στο 41′, με τον Γερμανό επιθετικό να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς.

Η Χάιντενχαϊμ έδειξε στην Ντόρτμουντ ότι τα πράγματα μπορούσαν ν’ αλλάξουν και κυνήγησε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε. Ο Μαξιμίλιαν Μπρέουν στο 73’ με πέναλτι έπειτα από κακό μαρκάρισμα του Ζίλε, μείωσε ξανά (3-2).

Παρ’ όλα αυτά, ο Ζίλε εξιλεώθηκε για το λάθος που έκανε βάζοντας τους φιλοξενούμενους στο κόλπο για βαθμό, κέρδισε πέναλτι πηδώντας για κεφαλιά στις καθυστερήσεις με αντίπαλό του να κάνει χέρι και ο Τσαν στο 90′ + 3′ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Αντόν, Μπενσεμπαϊνί (72’ Κόουτο), Ριέρσον, Ζίλε, Γκρος, Ενμετσά, Μπραντ (79’ Τσαν), Μάλεν (59’ Ζάμπιτσερ), Αντεγέμι (79’ Γκίτενς), Γκιρασί (72’ Μπάιερ)

ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ: Μίλερ, Σέπνερ, Γκίμπερ, Μάινκα, Σιέντσα (68’ Ντορς), Βάνερ (69’ Μπρόινιχ), Πίρινγκερ (69’ Κάουφμαν), Φέρενμπαχ, Μπεκ (46’ Κόντε), Τραορέ, Μαλόνεϊ

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ