Ντόρτμουντ – Μπάγερν 1-3 (vid)

Η Μπάγερν άλωσε το «Signal Iduna Park» επικρατώντας με 3-1 της Ντόρτμουντ και πλέον βρίσκεται στο +4 από την δεύτερη Λειψία.

Ντέρμπι μόνο στα…χαρτιά αποδείχθηκε πως ήταν το παιχνίδι μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν για την 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Η Ντόρτμουντ πάντως ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με την προσπάθεια του Ομπαμεγιάνκ να κοντράρει στον Σιλέ.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η Μπάγερν άνοιξε το σκορ. Ο Ρόμπεν με το… καθιερωμένο αριστερό του σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μπούρκι, μετά από ωραίο κατέβασμα του Χάμες, και έκανε το 1-0 για τους Βαυαρούς.

Η Ντόρτμουντ έβγαλε αντίδραση, έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Γιαρμολένκο (30’) και Καγκαβα (32’) όμως η Μπάγερν ήταν τελικά αυτή που διπλασίασε τα τέρματά της.

Συγκερκιμένα στο 37ο λεπτό, ο Κίμιχ γύρισε τη μπάλα στον Λεβαντόφσκι και εκείνος με πολύ όμορφο τακουνάκι έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη της Μπάγερν.

Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Σωκράτη Ππασταθόπουλο κάτι που έχει σκορπίσει ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τον Αλάμπα τελικά να κάνει τρία τα γκολ της Μπάγερν με σέντρα στο 67’ που δεν βρήκε σε κανέναν και κατέληξε στα δίχτυα.

Το μόνο που κυνηγούσαν πλέον οι γηπεδούχοι ήταν το γκολ της…τιμής, κάτι που τελικά πέτυχαν με τον Μπαρτρά στο 88’.

Το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και πλέον η Μπάγερν ξέφυγε στη βαθμολογία, με την ομάδα του Γιουπ Χάινκες να θεωρείται πλέον δικαίως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από