Αργεντινή, η χώρα με τη μεγαλύτερη εξαγωγή προπονητών παγκοσμίως

Τί έδειξε έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου σχετικά με τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε προπονητές στο εξωτερικό...

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα προχώρησε το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) το οποίο παρουσίασε τη λίστα με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους προπονητές που εργάζονται μακριά από τη χώρα καταγωγής τους. Η έρευνα αφορά 1.875 συλλόγους από 128 πρωταθλήματα 91 χωρών. Στην κορυφή, βρίσκεται η Αργεντινή που έχει… εξάγει 68 προπονητές σε 22 διαφορετικές χώρες.

Από αυτούς οι 11 δουλεύουν στη Χιλή, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό και για τους ποδοσφαιριστές της χώρας, 7 στο Περού, 6 στον Ισημερινό ενώ μόνο τρεις είναι οι Αργεντινοί που βρίσκονται σε πάγκο ευρωπαϊκής ομάδας. Ο Ερνάν Λοσάντα στην βελγική Μπέρσοτ, ο Τσόλο Σιμεόνε στην Ατλέτικο κι ο Μαρσέλο Μπιέλσα στη Λιντς.

Μετά την Αργεντινή ακολουθεί η Ισπανία με 41 εκπροσώπους σε 21 χώρες, η Σερβία με 34 σε 24 χώρες κάτι που αποτελεί και αριθμό ρεκόρ ενώ άξιο αναφοράς, αναλογικά με το μέγεθος των χωρών, είναι το γεγονός ότι η Πορτογαλία βρίσκεται στην έκτη θέση με 25 προπονητές σε 17 χώρες αλλά και το ότι η Ουρουγουάη είναι έβδομη με 24 προπονητές σε 16 χώρες.

Όσο για την Ελλάδα; Μόλις τρεις προπονητές βρίσκονται εκτός συνόρων. Ο λόγος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που εδώ και λίγους μήνες είναι στον ΑΠΟΕΛ, τον Γιάννη Χριστόπουλο στη σουηδική Akropolis και τον Χρήστο Κόντη που πρόσφατα απολύθηκε από την Χάτα στα ΗΑΕ, αλλά μέχρι την πρώτη Ιουνίου που διενεργήθηκε η έρευνα, ήταν ακόμη στον πάγκο της ομάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από