Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση»

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση»

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στη NOVA πως η ΑΕΚ θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στη NOVA πως η ΑΕΚ θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι το τέλος της σεζόν.

Επίσης ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» τόνισε τα πολλά οφέλη της ομάδας από την ευρεία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, και συγκεκριμένα στα γκολ που πέτυχαν οι Αραούχο, Μπακασέτας και Τρίστασον.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ισπανού στην κάμερα της NOVA:

 

Για τη νίκη με τον Απόλλωνα Λάρισας και το γκολ του Αραούχο:

«Το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό, κόντρα σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Κανένα παιχνίδι δεν το κερδίζεις πριν παίξεις. Μετά το πρώτο γκολ αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Πέρα από τα γκολ που σκοράραμε, το σημαντικό ήταν η πρόθεση των ποδοσφαιριστών να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν φάσεις.

Είναι σημαντικό ένας παίκτης σαν τον Αραούχο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αλλά το σημαντικότερο είναι να συνεχίσει έτσι. Δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά γνωρίζουμε τον ποδοσφαιριστή και τι μπορεί να κάνει. Υπήρξαν πολλά θετικά πράγματα, όπως η απόδοση του Μπακασέτα, το πώς έπαιξε ο Τρόιστανσον σε μία νέα θέση γι αυτόν».

Για το αν η θέση του Μπακασέτα είναι πίσω από τον φορ:

«Εκεί είναι και η θέση του Μάνταλου, του Λιβάγια, του Κλωναρίδη»…

Για το αν αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα κοιτάξει για ενίσχυση στα εξτρέμ:

«Θα πρέπει να ενισχυθούμε έτσι ώστε η ομάδα να είναι ακόμη ανταγωνιστική, όπως συνηθίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, εξαιρώντας το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Νομίζω ότι η ομάδα παίζει καλά, δημιουργεί φάσεις. Οι παίκτες καλούνται να παίξουν σε κάποιες θέσεις που θεωρητικά δεν είναι οι φυσικές τους, αλλά αυτό γίνεται να βοηθήσουν την ομάδα για να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση».

Για τον Γιακουμάκη:

«Ο τραυματισμός του Γιακουμάκη προήλθε από ένα παράλογο ατύχημα, έσκασε η μπάλα στο έδαφος και βρήκε αέρα. Με πονάει όταν το σκέφτομαι ακόμη και τώρα. Αυτός ο αγώνας βοήθησε για να πάρουν παίκτες χρόνο συμμετοχής. Ευτυχώς το ιατρικό επιτελείο έκανε καταπληκτική δουλειά στον Λαμπρόπουλο και στον Γιακουμάκη, ο οποίος μπορεί να μπει στους αγώνες. Βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τους ποδοσφαιριστές της».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος:

«Η στατιστική δεν λέει την αλήθεια. Δεν έπρεπε να νικήσουμε τον Αστέρα, αλλά δεν έπρεπε να έρθουμε ισοπαλία στην Ξάνθη και δεν έπρεπε να χάσουμε με τον Ατρόμητο.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε ότι κάθε μεγάλη ομάδα, να είμαστε συγκεντρωμένοι στα επόμενα παιχνίδια μας. Γι αυτό και χθες ήταν σημαντικό το παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να δείξουν ότι είναι έτοιμοι και εμείς, ότι μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε διάφορές θέσεις για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται».

Για τη δήλωσή του ότι η ΑΕΚ δεν είναι εκπαιδευμένη να αγωνίζεται δύο φορές την εβδομάδα:

«Δείξαμε πως δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι, αλλά μπορούμε να γίνουμε. Στον Ατρόμητο δείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Εκαναν ένα σουτ στην εστία και έβαλαν γκολ, ενώ εμείς είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες. Είχαμε τον έλεγχο και μας έλειψε η ένταση για να σπάσουμε την καλή άμυνα του Ατρόμητου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ