Γ. Βασιλειάδης: «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στη διαδικασία διεκδίκησης μεγάλων αγώνων»

Γ. Βασιλειάδης: «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στη διαδικασία διεκδίκησης μεγάλων αγώνων»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην τοποθέτησή του στάθηκε στο γεγονός ότι οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις έχουν σημαντικές, θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, ιδίως αν υπάρχει ένας σοβαρός σχεδιασμός και μια ξεκάθαρη πυξίδα.

Στη σύνοδο Υπουργών αρμόδιων για τον αθλητισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Γιωργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρθηκε στο εγχείρημα για το Μουντιάλ του 2030, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει στη διαδικασία διεκδίκησης αγώνων.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην τοποθέτησή του στάθηκε στο γεγονός ότι οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην καινοτομία, είτε αυτή αφορά τον ίδιο τον αθλητισμό είτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την άθληση είτε τέλος με την τεχνολογική καινοτομία κατά της διαφθοράς (αντιντόπινγκ, παράνομος στοιχηματισμός). Την ίδια στιγμή κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αποτελούν τεράστιες προκλήσεις για την οικονομία, ιδίως αν υπάρχει ένας σοβαρός σχεδιασμός και μια ξεκάθαρη πυξίδα για το τι θέλει η κάθε χώρα να πετύχει, κάνοντας και μια αντιδιαστολή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Επομένως δεν νοείται ανάληψη καμιάς μεγάλης διοργάνωσης εάν:

Α) Δεν υπάρχει συναίνεση από τις τοπικές κοινωνίες

Β) Δεν υπάρχει συνεργασία και πλάνο τόσο με την αθλητική όσο και με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα

Γ) δεν υπάρχουν περισσότερες της μιας διοργανώτριες χώρες ώστε να καθίσταται η διοργάνωση οικονομικά βιώσιμη.

Σε κάθε δε περίπτωση θα πρέπει να αναπτυχθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός μελέτης και ελέγχου οικονομικής βιωσιμότητας, που θα χρησιμοποιείται ως εργαλείο από τους διοργανωτές.

Υπό το πρίσμα αυτό ο Υφυπουργός τόνισε ότι: «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στη διαδικασία διεκδίκησης αγώνων, με προσοχή, σχεδιασμό και σύνεση σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την προϋπόθεση ότι είναι σύμφωνη η τοπική κοινωνία. Οι αγώνες θα γίνονται με γνώμονα την οικονομική βιωσιμότητα αλλά και τη μελλοντική αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Με αυτό το σχεδιασμό προχωράμε προς τη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας το καλοκαίρι του 2019, ενώ εξαιρετικό παράδειγμα του νέου σχεδιασμού της ελληνικής Πολιτείας αποτελεί το διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας όπου πλέον φιλοξενούνται και προπονούνται αθλητές διεθνούς εμβέλειας, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για την οικονομία, καθώς πέρα από τα προφανή, στην Ελλάδα πλέον βρίσκονται και όλες οι μεγάλες εταιρείες του χώρου».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κλείνοντας αναφέρθηκε στη συνεργασία των τεσσάρων βαλκανικών χωρών για την υποβολή υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, ενώ τόσο ο Βούλγαρος, όσος και ο Ρουμάνος ομόλογοί του, τόνισαν το πόσο σημαντικό και σοβαρό είναι το εγχείρημα των τεσσάρων χωρών, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και τη σηματοδότηση μιας νέας εποχής για την περιοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ