
Ένας καλλιτέχνης επεξεργάστηκε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Ντέιβιντ Μπέκαμ ώστε να ταιριάζουν με το πρότυπο που έχει σχεδιαστεί από τη Χρυσή Τομή
Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο όμορφους άνδρες στον κόσμο. Ο λόγος για τον παλαίμαχο σταρ του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Με την βοήθεια της επιστήμης ένας καλλιτέχνης έδωσε το «τέλειο πρόσωπο» στον πρώην άσο των γηπέδων.
Διαβάστε επίσης: Δημοσίευμα-βόμβα για το μέλλον του Πετρούσεφ!
Σύμφωνα με την Daily Mail o José Antonio Saliba τοποθέτησε μια μάσκα ανατομίας προσώπου σε μια εικόνα του ποδοσφαιριστή και επεξεργάστηκε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ώστε να ταιριάζουν με το πρότυπο που έχει σχεδιαστεί από τη Χρυσή Τομή.
Η Χρυσή Τομή είναι μια μαθηματική εξίσωση που επινοήθηκε στην αρχαία Ελλάδα για τον προσδιορισμό της «φυσικής τελειότητας» μέσω της σύγκρισης μετρήσεων, αναλογιών και συμμετρίας.
Το τελικό έργο δείχνει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ με πιο έντονα φρύδια, υψηλότερα ζυγωματικά, μικρότερο μέτωπο και πιο ζωηρά μάτια.
Ωστόσο, δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι με το αποτέλεσμα.
Σχολιάζοντας το βίντεο, ένας χρήστης είπε: «Το αρχικό πρόσωπο είναι καλύτερο από το τέλειο», ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Τον κάνατε έναν λιγότερο τέλειο Μπέκαμ».
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Μπέκαμ φιγουράρει τακτικά στις λίστες με τους πιο όμορφους άνδρες στον κόσμο.
Πιστεύετε ότι ο Μπέκαμ έχει το τέλειο πρόσωπο;
Για παράδειγμα, το περιοδικό People τον ανακήρυξε ως τον πιο σέξι άνδρα εν ζωή το 2015.
«Ποτέ δεν αισθάνομαι ότι είμαι ένα ελκυστικό, σέξι άτομο», δήλωσε τότε ο Μπέκαμ.
Για να δει πόσο όμορφος είναι πραγματικά ο Μπέκαμ, ο καλλιτέχνης José Antonio Saliba στράφηκε στη «χρυσή τομή» – στον μαθηματικό τύπο για να προσδιορίσει τη «σωματική τελειότητα».
Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, οι καλλιτέχνες και οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν την εξίσωση, γνωστή και ως Phi, ως βοήθημα κατά τη δημιουργία των αριστουργημάτων τους.
Από τότε οι επιστήμονες έχουν προσαρμόσει τον μαθηματικό τύπο, ο οποίος ισούται με 1/1,618, για να εξηγήσουν τι κάνει έναν άνθρωπο όμορφο.
Μετράται το μήκος και το πλάτος του προσώπου κάποιου και στη συνέχεια τα αποτελέσματα διαιρούνται.
Από τον 20ό αιώνα, η χρυσή τομή παριστάνεται με τον ελληνικό γράμμα Φ ή φ (φ, από το αρχικό γράμμα του γλύπτη Φειδία ο οποίος λέγεται ότι ήταν από τους πρώτους που τον χρησιμοποίησε στα έργα του) και πιο σπάνια από το τ το αρχικό γράμμα της λέξης τομή.
Στη συνέχεια λαμβάνονται μετρήσεις από τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο μέχρι το σημείο ανάμεσα στα μάτια, από το σημείο ανάμεσα στα μάτια και το κάτω μέρος της μύτης και από το κάτω μέρος της μύτης μέχρι το κάτω μέρος του πηγουνιού.
Ένα άτομο θεωρείται πιο όμορφο αν οι αριθμοί είναι ίσοι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρόσωπο της Μπέκαμ δεν άλλαξε καθόλου όταν εφαρμόστηκε η χρυσή τομή.