
Δεν τα κατάφερε στην Αυστρία ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε με 1-0 από τη Σάλτσμπουργκ και ολοκλήρωσε τη φετινή του πορεία στο Youth League - Πάλεψαν σε όλο το ματς οι «ερυθρόλευκοι» αλλά το γκολ του Αγκιλάρ (11') έκανε τη διαφορά.
Ολοκλήρωσε το «ταξίδι» με το κεφάλι ψηλά στο φετινό Youth League ο Ολυμπιακός, που δεν τα κατάφερε κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, ηττήθηκε με 1-0 και παρόλο που πάλεψε για την ισοφάριση δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Final 4. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχασε στις λεπτομέρειες από τους Αυστριακούς, σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε στείλει στα πέναλτι, αφού είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Πρώτη ήττα για τους Ερυθρόλευκους στο Youth League μετά από 15 παιχνίδια, με τους Πειραιώτες να τα δίνουν όλα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Οι γηπεδούχοι επικράτησαν στα… σημεία και θα είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν στη Νιόν για το Final 4 της διοργάνωσης, εκεί που θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Τραμπζονσπόρ-Ίντερ που παίζουν σήμερα (1/4, 18:00).
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς δυνατά και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Σιλά κέρδισε τη μονομαχία με τον Μέλμπεργκ, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Η Σάλστμπουργκ απάντησε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 8’, όταν ο Αγκιλάρ έκανε ωραία κίνηση από θέση μέσα και αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 11ο λεπτό η Σάλτσμπουργκ άνοιξε το σκορ με τον Αγκιλάρ, που είχε προειδοποιήσει νωρίτερα, με τον επιθετικό των Αυστριακών να πιάνει εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, στην απέναντι γωνία του Κουράκλη. Δέκα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μουρίγιο έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αντέδρασε ενστικτωδώς και έβγαλε σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο της μπάλας στα επόμενα λεπτά και προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα δεξιά, ωστόσο οι σέντρες του Δάμα, σε δύο περιπτώσεις δεν έβρισκαν στόχο. Κάπως έτσι, Σάλτσμπουργκ και Ολυμπιακός πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0, για την ανάπαυλα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48ο λεπτό, όταν ο Λιατσικούρας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σαβισέτσκι απέκρουσε με υπερένταση. Στο 62ο λεπτό, απείλησε από κόρνερ η Σάλτσμπουργκ, με τον Μπαϊντού να κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουράκλης μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.
Η Σάλτσμπουργκ αντέδρασε και οι Μπαϊντού (62’) και Μόζες (72’) απείλησαν με σουτ από τα αριστερά, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κουράκλης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 82’ ο Πρεκατές έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Γιουσούφ από το ύψος της μικρής περιοχής, κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες πάλεψαν για την ισοφάριση, όμως αυτή δεν ήρθε και με τους Αυστριακούς να κάνουν και τις απαραίτητες καθυστερήσεις, ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Σάλτσμπουργκ: Σαβισέτσκι, Χουσόφ, Σούστερ, Μέλμπεργκ (73′ Μοσβίτσερ), Ράκλ, Ζουλτζμπάχερ, Στριέντνιγκ (55′ Παουμγκάρντνερ), Λούκιτς (90′ Ντόμπις), Μουρίγιο (74′ Μπεντρα), Μπαϊντού, Αγκιλάρ (55′ Μοσέρ).
Ολυμπιακός: Κουράκλης, Καρκατσάλης (46′ Θεοδωρίδης), Πρεκατές, Παναγάκος, Δάμα, Πλις (89′ Τουφάκης), Λιατσικούρας, Ρολάκης (76′ Γιουσούφ), Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Σιλά.