
Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με εντυπωσιακό 3-0 της Φούλαμ μέσα στο «Κρέιβεν Κότατζ» και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
Με μία επιβλητική εμφάνιση και ένα άνετο 3-0, η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Έμπερετσι Έζε να ηγείται της προσπάθειας.
Ο Έμπερετσι Έζε, λίγες μέρες μετά τοπρώτοτου γκολ με την Εθνική Αγγλίας, πρωταγωνίστησε και πάλι, πετυχαίνοντας γκολ και ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του Όλιβερ Γκλάνσερ στους 4 της διοργάνωσης. Στο 34ο λεπτό, με εξαιρετικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Λίγο αργότερα, στο 38, έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Σαρ, οποίος νίκησε τον Λένο για το 2-0. Παρά τις αλλαγές της Φούλαμ στο δεύτερο ημίχρονο, η Κρίσταλ Πάλας πέτυχε και τρίτο γκολ στο 75, όταν ο Ενκέτια με χαμηλό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Με αυτή τη νίκη, η Κρίσταλ Πάλας γίνεται η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει θέση στα ημιτελικά του FA Cup και πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της στη μάχη για έναν ιστορικό τελικό. Η ομάδα του Γκλάσνερ δείχνει να ανεβάζει ρυθμούς την κατάλληλη στιγμή, θέλοντας να διεκδικήσει έναν μεγάλο τίτλο που θα σφραγίσει τη φετινή της πορεία.
Το πρόγραμμα των προημιτελικών του FA Cup
Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 0-3
29/3 19:15 Μπράιτον – Νότιγχαμ
30/3 15:30 Πρέστον – Άστον Βίλα
30/3 18:30 Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι