Ο Πακετά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο δια βιού αποκλεισμού απο το ποδόσφαιρο λόγω παράνομου στοιχηματισμού

Ο Πακετά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο δια βιού αποκλεισμού απο το ποδόσφαιρο λόγω παράνομου στοιχηματισμού

Ο Λούκας Πακετά κατηγορείται πως πήρε επίτηδες τέσσερις κίτρινες κάρτες και για αυτό το λόγο κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό απο το ποδόσφαιρο.

Η υπόθεση που ονομάζεται Λούκας Πακετά, επανήλθε και πάλι στην επιφάνεια. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου με το βρετανικό κανάλι «Sky Sports News», να αναφέρει ότι η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα επανεξετάσει το θέμα ξανά αυτόν τον μήνα, με σκοπό να του επιβληθεί ισόβια απαγόρευση από το ποδόσφαιρο.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι η υπόθεση θα διαρκέσει τρείς με τέσσερις εβδομάδες. Η ετυμηγορία θα εκδοθεί από μια παράλληλη επιτροπή, την Επιτροπή Εφέσεων της Αγγλίας, και τα μέρη θα μπορούν ακόμα να προσφύγουν, ως έσχατη λύση, στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στην Ελβετία. Η τελική ετυμηγορία μπορεί να χρειαστεί έως και ένα χρόνο για να ανακοινωθεί, κατά τη διάρκεια του οποίου ο αθλητής μπορεί να ενεργήσει κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Μαρινάκη στους παίκτες: «Ζήσατε μια απάτη, αλλά εμείς θα προκριθούμε»

Οι κατηγορίες αποκαλύφθηκαν τον Μάιο του 2024, όταν η αγγλική FA κατηγόρησε επίσημα τον Βραζιλιάνο ότι είχε κίτρινες κάρτες σε τέσσερις αγώνες . Εκείνη την εποχή, τα νομικά πρόσωπα δήλωναν ότι ο Πακετά προσπάθησε «να επηρεάσει την εξέλιξη, την πορεία ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή ή εμφάνιση αυτών των αγώνων, επιχειρώντας σκόπιμα να λάβει κάρτα από τον διαιτητή με αθέμιτο σκοπό να επηρεάσει την αγορά στοιχημάτων, ώστε ένα ή περισσότερα άτομα να επωφεληθούν από τα στοιχήματα».

Ένα από τα στοιχήματα ήταν ότι ο παίκτης θα έπαιρνε κίτρινη κάρτα σε έναν από τους αγώνες που ερευνήθηκαν και άξιζε επτά λίρες. Το μεγαλύτερο από αυτά όμως ήταν 400 λίρες. Ο παίκτης πήρε κίτρινη κάρτα, και τα κέρδη των στοιχηματικών έφτασαν τις 100.000 λίρες. Ένας από τους παράγοντες που τράβηξαν την προσοχή, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun», είναι ότι πολλά από τα στοιχήματα έγιναν στη γενέτειρα του Πακετά, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ