Ρουμενίγκε: «Να μην γκρινιάζουν οι παίκτες για τα πολλά παιχνίδια – Το δημιούργησαν μόνοι τους»

Ρουμενίγκε: «Να μην γκρινιάζουν οι παίκτες για τα πολλά παιχνίδια – Το δημιούργησαν μόνοι τους»

Ο Καρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε είχε πολλά να πει για τους ποδοσφαιριστές που παραπονιούνται και έχουν πολλές οικονομικές απαιτήσεις.

Ο Καρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε προχώρησε σε δηλώσεις, σχετικά με τις πολλές απαιτήσεις που έχουν οι ποδοσφαιριστές στη σημερινή εποχή. Ο Γερμανός ανέφερε ότι οι πολλές αναμετρήσεις, είναι μια παγίδα που δημιούργησαν μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές και για αυτό τον λόγο, πρέπει να σταματήσουν να παραπονιούνται.

Ο παράγοντας της Μπάγερν δήλωσε επίσης, ότι πρέπει να μπει ένα απόλυτο όριο στα κόστη των ρόστερ, μισθών, μάνατζερ… ανά την Ευρώπη. Η εναλλακτική θα μπορούσε να είναι, το λεγόμενο salary cap,πρότεινε.

Διαβάστε επίσης: Στο δρόμο που χάραξαν Μουζακίτης και Κωστούλας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμενίγκε

«Οι παίκτες μας θα πρέπει να σταματήσουν να παραπονιούνται! Όλες τις διαπραγματεύσεις που έχω δει από κοντά, είχαν την ίδια κατεύθυνση: Πιο ψηλά, πιο πολλά, πιο γρήγορα. Αλλά όλα αυτά τα χρήματα πρέπει να έρθουν από κάπου.

Είναι θαύμα που η DFL μπόρεσε να διατηρήσει το στάτους της όσον αφορά στα τηλεοπτικά έσοδα, και μάλιστα να τα βελτιώσει και κατά 2%. Αλλά παίκτες και ατζέντηδες ζητούν περισσότερα, οπότε αυτό το 2% δεν θα μείνει εκεί. Τα χρήματα πρέπει να έρθουν από άλλες διοργανώσεις όπως το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το καλοκαίρι. Είναι μια παγίδα που οι παίκτες έφτιαξαν μόνοι τους.

Είχα πολλές κουβέντες με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στο παρελθόν Η UEFA, οι ομάδες, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Ένωση Ποδοσφαιριστών και οι ατζέντηδες πρέπει να καθίσουν κάτω μαζί και να βρουν μια πιο λογική λύση.

Προβλέπω ότι αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, το ποδόσφαιρο θα γίνει η μοναδική βιομηχανία στον κόσμο που δεν θα είναι πια επικερδής αλλά θα παράγει μόνο χασούρα. Όλοι κατευθυνόμαστε σε έναν τοίχο και κανείς δεν είναι έτοιμος να πάρει το πόδι από το γκάζι.

Στην Ευρώπη, πρέπει είτε να μπει ένα απόλυτο όριο στα κόστη των ρόστερ, για μισθούς, μεταγραφές, προμήθειες σε μάνατζερ κλπ, είτε να βάλουμε salary cap. Στην τελική, το salary cap ίσως να είναι καλύτερο για το εργασιακό περιβάλλον και θα μειώνει τη ζήλια στα αποδυτήρια.

Γιατί αν κάποιος παίρνει έναν ακραίο μισθό, θα πρέπει να δώσεις λιγότερα σε όλους τους άλλους. Και στην τελική, αν ένας παίκτης της Μπάγερν βγάλει ”μόνο” 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο αντί για 20, και πάλι είναι ένα ακραίο ποσό, με όλον τον σεβασμό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ