Ο Ολυμπιακός U19 επιστρέφει στα νοκ άουτ του Youth League, φιλοξενώντας την –αήττητη- Χιρόνα (17:00, Cosmote Sport 2) και η back to back φιλοδοξία του περνά από τον… Ρέντη* O Παπακανέλλος, το εισιτήριο για τους «16» και η κλήρωση της Παρασκευής
Για να το ξεκαθαρίσουμε προκαταβολικά; Έχει συμβεί ξανά. Το έκανε η Τσέλσι την διετία 2015, 2016 έχοντας στο οπλοστάσιο της σημερινούς σταρ όπως ο Μέισον Μάουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Τάμι Έιμπραχαμ (Μίλαν), ο Ντόμινικ Σολάνκε (Τότεναμ), ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ (Μίλαν), ο Αντρέας Κρίστενσεν (Μπαρτσελόνα) που από μικροί φαινόντουσαν πως θα… μεγαλώσουν. Έκανε το Λονδίνο πρωτεύουσα του Youth League, κατακτώντας διαδοχικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης με δόξα, τιμή και πέντε γκολ σε Σαχτάρ (3-2) και Παρί Σεν Ζερμέν (2-1) που την συνόδευσαν στον τελικό.
Θεωρητικά λοιπόν υπάρχει χαραγμένο το μονοπάτι που θέλει να διασχίσει και ο πρωταθλητής Ευρώπης 2024 Ολυμπιακός. Η ομάδα Νέων (U19) των ερυθρόλευκων που το απόγευμα (17:00) επιστρέφει στο ψυχόδραμα των νοκ άουτ –ενενήντα λεπτά και έπειτα, αν χρειαστεί, απευθείας διαδικασία πέναλτι-. Πρακτικά και μόνο να σκεφτείς την «κληρονομία» που άφησε ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Μπάμπης Κωστούλας στους «επόμενους» συνειδητοποιείς τι είδαν τα ματάκια μας, την Άνοιξη, και από την δεύτερη version του Ολυμπιακού.
Απαραίτητη σημείωση; Χρονολογικά μπορούσαν και φέτος να αγωνιστούν στο Youth League και οι δύο –για τους οποίους μόνο χθες στην Αγγλία γράφτηκε ότι τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Άστον Βίλα φλερτάρουν με την ιδέα να τους αποκτήσουν «πακέτο»-. Παίζοντας όμως (μίνιμουμ τρία ματς) με την πρώτη ομάδα στο Europa League – και έτσι το απώλεσαν. Και μιας και προ ημερών δόθηκε δανεικός ο Φάνης Μπακούλας στη Ρίο Άβε; Ο μοναδικός συνδετικός «κρίκος» της περσινής ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, με την φετινή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και κατ επέκταση με την φετινή U19 ομάδα του Ρομέν Πιτό, είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος.
Έχει ως τώρα 3 συμμετοχές (1 γκολ, 3 ασίστ) στο νέο ταξίδι. Είναι κανονικά στην αποστολή και για το απογευματινό ραντεβού στον Ρέντη με τη φοβερή και τρομερή Χιρόνα, που για όσους τυχόν το ξέχασαν ανήκει στο περίφημο City Group: Το αδερφάκι της Μάντσεστερ Σίτι στην Ισπανία, που έκανε κάτι σε επίδειξη δύναμη στη league phase εκδοχή που προηγήθηκε στο τουρνουά για τις ομάδες του Champions League. Αήττητη ολοκλήρωσε τις έξι αποστολές της (10 βαθμοί) νικώντας την Παρί Σεν Ζερμέν και την Φέγενορντ και μένοντας ισόπαλη με Λίβερπουλ, Αιντχόφεν, Στουρμ Γκρατς και Σλόβαν Μπρατισλάβας.
«Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει καλή τεχνική και ποιότητα. Ένα σύνολο και επίσης έχει ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε στο γήπεδό μας και έχουμε αρκετά κίνητρα έτσι ώστε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε όσα πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης» εξήγησε χθες ο Ρομέν Πιτό. Και δεν έκρυψε πως «πάντα ένας ευρωπαϊκός αγώνας είναι σημαντικός γενικότερα για τον σύλλογο, αλλά και ειδικότερα για τους ποδοσφαιριστές μας».
Αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει, τότε θα μπει με άλλες 15 ομάδες στην κλήρωση της Παρασκευής (14/2) για την τελική ευθεία. Από χθες στο top 16 έκλεισαν «θέση» η Αταλάντα, η Άλκμααρ, η Στουτγάρδη, η Χόφενχαϊμ αλλά και η Μπάγερν Μονάχου με την Ίντερ που πέρσι οι Ερυθρόλευκοι τις έκαναν… χάντρες στο κομπολόι τους ως τη Νιόν.
Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου
Ντιναμό Κιέβου – Αταλάντα 3-3 (6-7 πέν.)
Στουτγκάρδη vs Λίβερπουλ (2-2, 5-3 πέν.)
AZ Άλκμααρ vs Μπενφίκα (2-2, 4-3 πέν.)
Ίντερ vs Λιλ (3-1)
Ρεάλ Μπέτις vs Μπάγερν Μονάχου (0-1)
Χόφενχαϊμ vs Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-1)
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ vs Στουρμ Γκρατς (13:00)
Σπόρτινγκ vs Μονακό (15:00)
Σάλτσμπουργκ – Σέλτικ (15:00)
Μίντιλαντ vs Μάντσεστερ Σίτι (15:00)
Μπαρτσελόνα vs Ντιναμό (15:00)
Τραμπζονσπόρ vs Γιουβέντους (16:00)
Ρεάλ Μαδρίτης vs Μπορούσια Ντόρτμουντ (17:00)
Ακαδημία Πούσκας vs Άστον Βίλα (17:00)
Ολυμπιακός – Χιρόνα (17:00)
Ραπίντ vs Ατλέτικο Μαδρίτης (19:30)