Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα αναρρώνει μετά την πετυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε αφού η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο
Ο Μίλος Σέστιτς, ο θρυλικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, υποβλήθηκε πρόσφατα σε μεταμόσχευση καρδιάς στο Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Παθήσεων «Dedinje» στο Βελιγράδι, καθιστώντας τον τον γηραιότερο λήπτη καρδιάς στη Σερβία.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2024, με τον 68χρονο Σέστιτς να αναρρώνει επιτυχώς και να αναμένει την έξοδό του από το νοσοκομείο.
Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες από το δωμάτιό του, διατηρώντας το πάθος του για το άθλημα. Παρά την εμπειρία του ως αθλητής, παραδέχτηκε ότι αισθάνθηκε φόβο πριν από την επέμβαση, αλλά εξέφρασε την ανακούφισή του για την επιτυχή έκβασή της.
Ο καθηγητής Μιλόβαν Μπόιτς, διευθυντής του Ινστιτούτου «Dedinje», επαίνεσε την ομάδα του για την αντιμετώπιση αυτής της απαιτητικής πρόκλησης. Υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης και φροντίδας του ασθενούς. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Σέστιτς σύντομα θα επιστρέψει στην οικογένειά του και στις αγαπημένες του δραστηριότητες.
Ο διάσημος «Σέλε» έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη στη Ραδιοτηλεόραση της Σερβίας μετά την επέμβαση. Παρουσία της ομάδας ειδικών του ινστιτούτου, με επικεφαλής τον διευθυντή Milutin Bojić, είπε πώς νιώθει τώρα μετά τη μεταμόσχευση.
«Όλα είναι καλά, τα χειρότερα τελείωσαν, μάλλον το ξέρετε, τώρα είναι καλά», είπε ο Σέστιτς.
Ο γηραιότερος στην ιστορία
Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο λήπτης όσο και ο δότης της καρδιάς ήταν οι γηραιότεροι στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων στη Σερβία.
Μπροστά στην τηλεόραση, όπου παρακολουθεί συνεχώς ποδόσφαιρο, ο Σέστιτς παραδέχτηκε ότι ένιωθε φόβο πριν την επέμβαση. «Φοβήθηκα, αλλά τελικά όλα τελείωσαν καλά», πρόσθεσε.
Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για το πότε θα μπορέσει να πάει σπίτι του, αλλά όλα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το πότε θα πάω σπίτι, δεν εξαρτάται από εμένα. Εξαρτάται από τον γιατρό, τον διευθυντή», πρόσθεσε ο Σέστιτς.
Ο καθηγητής Bojić είπε πόσο περίπλοκη ήταν η διαδικασία. «Ήταν μια οριακή περίπτωση ούτως ή άλλως ιατρικά και λαμβάνουμε μέτρα για να την τελειώσουμε με επιτυχία. Ελπίζουμε να δούμε τον Σέστιτς στο σπίτι, στο «Μαρακάνα», στους αγώνες και εργαζόμαστε σκληρά για αυτό.
Λαμβάνοντας ιατρική βιβλιογραφία και εμπειρίες από τον κόσμο, σχεδόν κανείς δεν θα δεχόταν έναν τέτοιο ρίσκο. Είναι κάτι παραπάνω από γενναίος, αλλά υποστηρίζεται από τη μέγιστη απόδοση του κάθε ατόμου, τη γνώση, τη συνεχή 24ωρη παρακολούθηση.
Ο Miloš Šestić είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ινστιτούτου μας στην ιστορία», είπε ο Μπόιτς.
Ο διάσημος ποδοσφαιριστής έχει πλέον μια περίοδο δύσκολης αποθεραπείας.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα λάθος βήμα. Του κάναμε θεραπεία, περιμένουμε να σηκωθεί, να τον δούμε στο ποδήλατο, όλα πάνε καλά, έχουμε δύο βιοψίες που είναι υπέροχες και έχουμε όλες τις παραμέτρους για να τον στείλουμε σπίτι», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Δρ Saša Borović, αυτού του είδους η μεταμόσχευση είναι πρόκληση όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για μεγάλα ιατρικά κέντρα στο Χιούστον ή το Βερολίνο.
«Αντιμετωπίσαμε την πιο περίπλοκη μορφή μεταμόσχευσης. Γιατί; Για να βοηθήσουμε τον Miloš μας και να αποδείξουμε στον εαυτό μας, στο επαγγελματικό κοινό και στο ευρύ κοινό στη Σερβία, ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πετυχημένα προγράμματα μεταμόσχευσης στη Σερβία – είπε ο Borović.
Πηγή: In.gr