Ριβάλντο, Γκούντγιονσεν, Λάρσον και άλλοι ποδοσφαιριστές που είχαν συμπαίκτη τον γιο τους (pics)

Ριβάλντο, Γκούντγιονσεν, Λάρσον και άλλοι ποδοσφαιριστές που είχαν συμπαίκτη τον γιο τους (pics)

Οι Λεμπρόν Τζέιμς και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία στο NBA καθώς έγινε το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που βρέθηκαν ταυτόχρονα στο παρκέ

Κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου στην πρεμιέρα των Λέικερς στο ΝΒΑ, Λεμπρόν και Μπρόνι πέρασαν ταυτόχρονα στο παρκέ γράφοντας ιστορία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ πατέρας και γιος παίζουν στην ίδια ομάδα.

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ωστόσο, έχει συμβεί περισσότερες φορές, με παίκτες γνώριμους στην ελληνική πραγματικότητα, όπως ο Ριβάλντο και ο Γκούντγιονσεν που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, να το έχουν κάνει.

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα του Φουρνιέ στον κόσμο: «Χρειαζόμαστε να βάλετε φωτιά στο ΣΕΦ»

Ο Ριβάλντο και ο Ριβαλντίνιο

O σπουδαίος Ριβάλντο κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Ιούλιο του 2015, σε ηλικία 43 ετών, ολοκληρώνοντας μία τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα με σπουδαία θητεία στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Μότζι Μίριμ του Σάο Πάολο, ομάδα στην οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Συμφώνησε μαζί της τον Ιανουάριο του 2013 και τον Φεβρουάριο του 2014 αγωνίστηκε στο ίδιο παιχνίδι με τον 19χρονο τότε γιο του Ριβαλντίνιο. Μετά από ένα μήνα ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο και ανέλαβε Πρόεδρος της ομάδας, αλλά τον Ιούνιο του 2015 φόρεσε ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και σκόραρε τόσο αυτός, όσο και ο Ριβαλντίνιο, στη νίκη επί της Μακάε με 3-1 τον Ιούλιο του 2015.

«Έχω μόνο τον Θεό να ευχαριστήσω, γιατί μετά από 15 μήνες που σταμάτησα, επέστρεψα, έχοντας την τύχη να ξεκινήσω ένα παιχνίδι δίπλα στον γιο μου και να πετύχω ένα γκολ όπως έκανε και αυτός. Νομίζω ότι γράψαμε ιστορία. Είχα ακούσει για πατέρα και γιο να παίζουν μαζί, αλλά ποτέ για πατέρα και γιο να σκοράρουν και οι δύο σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα».

Ο Τζορτζ Ιστχαμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 κατέκτησε την πρώτη θέση και σήκωσε το τρόπαιο με την Αγγλία. Στο ξεκίνημα της καριέρας του, σε ηλικία 18 ετών, έπαιξε με τον πατέρα του στην Αρντς από τη Βόρεια Ιρλανδία κατακτώντας το Gold Cup της Βόρειας Ιρλανδίας το 1954, με τον μπαμπά του Τζορτζ Ιστχαμ τον μεγαλύτερο, να σκοράρει μάλιστα στη νίκη με 2-1 επί της Ντιστίλερι.

Πατέρας συμπαίκτης και με τους δύο γιους

Ο Ρώσος μέσος Aλεξέι Ερεμένκο που αγωνίστηκε τη σεζόν 1994-95 στον Αθηναϊκό, πέρασε τέσσερις σεζόν στα τελευταία στάδια της καριέρας του στη φινλανδική ομάδα Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραζόταν τα αποδυτήρια με το γιο του Αλεξέι Ερεμένκο τζούνιορ με τον οποίο κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Φινλανδίας το 2002 και το 2003 το νταμπλ. Eδωσαν και τρεις αγώνες μαζί στα προκριματικά του Champions League. Μετά την αποχώρησή του από Ελσίνκι ο Ερεμένκο συνάντησε το δεύτερο γιο του, πρώην αστέρι της ΤΣΣΚΑ και της Σπαρτάκ Μόσχας, στην ομάδα Γιάρο. Και οι τρεις ήταν μέσοι.

Ο Λάρσον είδε το γιο του να σκοράρει από κοντά

Ο 106 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας Χένρικ Λάρσον έπαιξε την τελευταία του παράσταση στο ποδόσφαιρο, στη σουηδική ομάδα τέταρτης κατηγορίας Χόκαμποργκς αγωνιζόμενος μαζί με τον 15χρονο γιο του Τζόρνταν, o οποίος . «Δεν συνδυαστήκαμε αρκετά αλλά προφανώς είμαι περήφανος. Είναι φυσικά μια σπάνια πολυτέλεια να παίζεις με τον γιο σου», είπε ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της Σέλτικ για το μοναδικό ματς που έπαιξαν μαζί.

Πατέρας δεν πανηγύρισε το γκολ του γιου

Στην Αγγλία υπήρξαν δύο περιπτώσεις μπαμπά και γιου στην ίδια ομάδα. Ο Άλεξ Χερντ, κάτοχος πρωταθλήματος και κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι, έπαιξε μαζί με τον γιο Ντέιβιντ για τη Στόκπορτ Κάουντι την τελευταία ημέρα της σεζόν 1950/51 στην  Τρίτη Κατηγορίας της Αγγλίας. Ο Ντέιβιντ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για επτά χρόνια.

Τριάντα οκτώ  αργότερα, ο δύο φορές κατακτητής του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, Ιαν Μπόιερ, ως παίκτης-προπονητής της Χέρεφορντ Γιουνάιτεντ, ζήτησε τη βοήθεια του γιου του Γκάρι, ο οποίος έπαιξε μαζί του στη σεζόν 1989/90 στην Τέταρτη Κατηγορία της Αγγλίας.

«Την πρώτη φορά που παίξαμε μαζί ο μπαμπάς μου ήταν αναπληρωματικός και χάναμε από τη Σκάνθορπ. Μετά πέρασε ως αλλά και επιστρέψαμε για να ισοφαρίσουμε 3-3. Σκόραρα το γκολ της ισοφάρισης και κοιτάζοντας πίσω, νομίζω ότι ήταν ο μόνος που δεν ήρθε να με συγχαρεί, γιατί έφταιγα εγώ για το πρώτο γκολ» είχε πει ο Γκάρι.

Ο γιος Γκούντγιονσεν πέρασε στη θέση του πατέρα

Yπάρχει στο ποδόσφαιρο και περιστατικό όπου ο γιος έκανε αλλαγή τον πατέρα αλλά δεν κατάφεραν να παίξουν μαζί. Ο γνωστός και από τη θητεία του στην ΑΕΚ Εϊντουρ Γκούντγιονσεν, στις 24 Απριλίου 1996, σε ηλικία 17 ετών  με την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας έκανε ντεμπούτο σε φιλικό κόντρα στην  Εσθονία στο Ταλίν. Ο πατέρας Αρνορ ξεκίνησε τον αγώνα και ο Εϊντούρ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή με τους δύο να εκφράζουν την πικρία για το γεγονός ότι δεν τους επετράπη να παίξουν μαζί σε εκείνο τον αγώνα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έδωσε εντολή στον προπονητή να παίξουν μαζί δύο μήνες αργότερα κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 αλλά ο Εϊντουρ έσπασε το πόδι του πριν τον αγώνα και δεν κατάφερε να παίξει.

Στα Νησιά Φερόε το συνηθίζουν

Στο πρωτάθλημα τον Νησιών Φερόε που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο 42χρονος Άτλι Γκρέγκερσεν και ο γιος του Άρνι Άτλασον έχουν παίξει δεκάδες ματς μαζί στην ομάδα Βίκινγκουρ, η οποία είναι και η πρωτοπόρος. Πατέρας και γιος, όμως, έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ παίζοντας σε τέσσερις ματς μαζί, σε διεθνή διοργάνωση και συγκεκριμένα στα προκριματικά του Conference League.

Στα Νησιά Φερόε και στην ομάδα Φουλαφιορντούρ ήταν συμπαίκτες το 2013 και το 2014 ο μπαμπάς Γιακούπ Μίκελσεν με το γιο Πουλ σε 35 ματς, ενώ αγωνίστηκαν και στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ