Αργύρης Λιατσικούρας: Το next big thing της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού (vids)

Αργύρης Λιατσικούρας: Το next big thing της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού (vids)

Ο Αργύρης Λιατσικούρας έκανε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση τη φετινή σεζόν, ήταν «κλειδί» στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού στο ματς με την Ταλίνα Κάλεφ και δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να... λάμψει με τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός Κ19 επέστρεψε ως πρωταθλητής Ευρώπης στο Youth League και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, επικρατώντας στην πρώτη αναμέτρηση με την Ταλίνα Κάλεφ από την Εσθονία με 5-0 στον Ρέντη.

Οι ερυθρόλευκοι, που πέρσι έγραψαν ιστορία, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης ξεκίνησαν το φετινό τους ταξίδι, με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Η πρεμιέρα της ομάδας του Ρομέν Πιτό ήταν υπερηχητική κόντρα στους Εσθονούς και με τέρματα των Γιουσούφ (2), Παπακανέλλου, Παναγάκου και Τουφάκη, ουσιαστικά είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Youth League, με τη ρεβάνς να έχει διασικαστικό χαρακτήρα (6/11).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης απέδειξαν με το «καλημέρα», ότι και φέτος διαθέτουν αστείρευτο ταλέντο στο ρόστερ τους και ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 19 αλλά διαθέτουν τεράστια ποιότητα και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Ένας από αυτούς είναι χωρίς καμία αμφιβολία και ο Αργύρης Λιατσικούρας, ο οποίος ανήκει στην ομάδα από την περσινή σεζόν, έγραψε ήδη ιστορία με τα ερυθρόλευκα, όμως πλέον κάνει το δικό του «step up» και είναι απίστευτος.

Ο 17χρονος (20/12/2006) ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, αλλά και στο δεξί άκρο και φέτος είναι ο αναντικατάστατος αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού. Ο Λιατσικούρας είναι ένας παίκτης που κάνει τα πάντα στο χορτάρι, καθώς παίρνει την πρώτη μπάλα από τους αμυντικούς, μοιράζει σωστά την μπάλα, «πατάει» περιοχή και σκοράρει, παρότι αγωνίζεται κατά βάση σαν 6αρι.

Το έκανε εξάλλου στον μεγάλο τελικό του Μαρακανά για το Διηπειρωτικό κόντρα στη Φλαμένγκο, σκοράροντας και γράφοντας ιστορία. Στην χθεσινή αναμέτρηση με την Ταλίνα δεν πέτυχε κάποιο τέρμα, όμως ήταν ο οργανωτής του Ολυμπιακού και ο «μετρονόμος» στη μεσαία γραμμή, «καθαρίζοντας» φάσεις, κάνοντας αμέτρητα «τρεξίματα» και καλύψεις, αλλά και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Είχε εξάλλου και μία ασίστ στο παιχνίδι…

Ο Λιατσικούρας ήταν κομβικός στον περσινό άθλο

Ο Λιατσικούρας είναι από πέρσι στην ομάδα και έπαιξε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια για το απόλυτο έπος της κατάκτησης του ευρωπαϊκού. Αγωνίστηκε και στα 10 παιχνίδια της μεγάλης πορείας (9 συν το Διηπειρωτικό), όντας μάλιστα και ένας από εκείνους που σκόραραν σε όλες τις διαδικασίες των πέναλτι (Ίντερ, Λανς, Ναντ).

Ο Συλαϊδόπουλος του είχε εμπιστοσύνη και με τον Πιτό, έχει κάνει ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά και πλέον είναι αναντικατάστατος. Στο πρωτάθλημα Ελλάδας έχει παίξει και στα 6 ματς και μετράει 2 γκολ και μία ασίστ δείγμα της ποιότητας του, ενώ έχει και το γκολ απέναντι στη Φλαμένγκο, αλλά και την ασίστ με την Ταλίνα.

Πέρσι στο πρωτάθλημα της Super League Κ19 σε 25 συμμετοχές μέτρησε 5 γκολ και 2 ασίστ! Με τον Μουζακίτη να έχει «προωθηθεί» στην πρώτη ομάδα και να παίζει βασικός, ο Λιατσικούρας έχει γίνει αναντικατάστατος στην ομάδα.

Ένας αμυντικός χαφ που τα κάνει όλα

Ο Λιατσικούρας είναι ένα παιδί που έχει βγει από την ερυθρόλευκη ακαδημία και είναι ο ορισμός της εξέλιξης. Μέσα σε 2 χρόνια έχει βελτιωθεί ραγδαία και είναι ήδη ένας σύγχρονος χαφ. Είναι ταχύτατος με και χωρίς την μπάλα, έχει πολύ υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση, αλλά και αθλητικότητα, ενώ ξέρει που να κινηθεί χωρίς την μπάλα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Συλαϊδόπουλος στην περσινή σεζόν τον χρησιμοποιούσε και σαν δεξιό χαφ.

Το έκανε αυτό και με τη Φλαμένγκο στο Μαρακανά, δίνοντας του όλη τη δεξιά πλευρά και εκείνος βρήκε ένα ιστορικό γκολ. Του αρέσει ιδιαίτερα να πατά περιοχή όταν το κρίνει σκόπιμο και αυτό αποδίδει, όπως δείχνουν και οι αριθμοί του. Δεδομένα, ο 17χρονος είναι ένα από τα παιδιά που παρακολουθεί στενά από πέρσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την πρώτη ομάδα και δείχνει ακόμη καλύτερος, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ