Ισπανία: Η ομοσπονδία θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της στις 16 Δεκεμβρίου

Ισπανία: Η ομοσπονδία θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της στις 16 Δεκεμβρίου

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, ο οποίος ηγείται του θεσμού σε προσωρινή βάση «αποφάσισε να ξεκινήσει την εκλογική διαδικασία»

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας (RFEF), ούσα σε αναταραχή και χωρίς πρόεδρο από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα (18/10) ότι θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της στις 16 Δεκεμβρίου, στο τέλος μιας διαδικασίας που αποσκοπεί στην ανανέωση όλων των οργάνων της.

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, ο οποίος ηγείται του θεσμού σε προσωρινή βάση «αποφάσισε να ξεκινήσει την εκλογική διαδικασία» για την ανανέωση της Γενικής Συνέλευσης και την εκλογή του νέου προέδρου της, αναφέρει η RFEF. «Σύμφωνα με το επιλεγμένο χρονοδιάγραμμα», η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει «τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου», διευκρινίζεται.

Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση ο Τεν Χαγκ: «Ο θόρυβος για το μέλλον μου προέρχεται μόνο από τα ΜΜΕ»

Η RFEF δεν έχει πλέον πρόεδρο από τις 16 Ιουλίου που αποφασίστηκε η αποπομπή του Πέδρο Ρότσα, ο οποίος κατηγορήθηκε από το Διοικητικό Αθλητικό Δικαστήριο ότι υπερέβη τα καθήκοντά του απολύοντας τον τότε γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, τον Αντρέου Καμπς.

Ο Πέδρο Ρότσα, που επίσης εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, εξελέγη στην προεδρία τον Απρίλιο για να αντικαταστήσει τον Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος απολύθηκε από τη θέση του επειδή φίλησε βίαια την παίκτρια Τζένι Ερμόσο μετά τη στέψη της ομάδας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών τον Αύγουστο του 2023.

Η χειρονομία του Λουίς Ρουμπιάλες προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στην Ισπανία και στο εξωτερικό, αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί τον επόμενο μήνα. Η δίκη για σεξουαλική επίθεση έχει προγραμματιστεί για τις 3 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2025 στη Μαδρίτη.

Η εισαγγελία ζήτησε δυόμισι χρόνια φυλάκιση εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα του ισπανικού ποδοσφαίρου: ένα χρόνο για σεξουαλική επίθεση και ενάμιση χρόνο για άσκηση πίεσης στην αθλήτρια μετά το γεγονός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ