FIFA: Κάλεσε σε διάλογο ECA, FIFPRO και λίγκες για την «υπόθεση Ντιαρά»

Η FIFA ξεκινάει διάλογο με τις ECA, FIFPRO αλλά και τις λίγκες για την «υπόθεση Ντιαρά» που μπορεί να επηρεάσει την νομοθεσία στα θέματα των μεταγραφών.

H FIFA κάλεσε σε διάλογο την ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων (ECA), τη διεθνή ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPRO) και την διεθνή ένωση Λιγκών, προκειμένου να αναλύσουν τα αποτελέσματα από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην «υπόθεση Ντιαρά».

Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ απαιτεί από τη FIFA να αλλάξει τους κανονισμούς σχετικά με την κατάσταση και τις μεταγραφές των παικτών, αφού ανέφερε ότι οι κανόνες της FIFA που ρυθμίζουν την αγορά μεταγραφών -και συγκεκριμένα τα σημεία 17.4 και 17.5 των μεταγραφικών κανονισμών- είναι ασυμβίβαστοι με την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και συνεπώς και των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο ραντεβού για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Φάιβερς για το EHF European Cup

Επιπλέον-όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, η FIFA  δημιούργησε έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (ομάδες ή άτομα) να υποβάλλουν σχόλια έως τις 15 Νοεμβρίου 2024 ως μέρος της διαδικασίας διαβούλευσης.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα για να συγκεντρώσουμε τις εποικοδομητικές απόψεις τους για το άρθρο 17 του σχετικού κανονισμού για μεταγραφές παικτών σε πνεύμα συνεργασίας», δήλωσε ο Εμίλιο Γκαρσία Σιλβέρο, επικεφαλής του τμήματος Νομικής και Συμμόρφωσης της FIFA.

Η «υπόθεση Ντιαρά»:

Η «υπόθεση Ντιαρά» χρονολογείται από το 2014, όταν ο Γάλλος μέσος Λασανά Ντιαρά εναντιώθηκε στη τότε ομάδα του Λοκομοτίβ Μόσχας μετά από μια δραστική μείωση του μισθού του, την οποία θεώρησε αδικαιολόγητη. Το συμβόλαιό του, που αρχικά κάλυπτε τρεις σεζόν, λύθηκε και ο σύλλογος της Μόσχας ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή αποζημίωση 20 εκ.

Ο αμυντικός χαφ, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση, στράφηκε αρχικά στο βελγικό σύστημα Δικαιοσύνης, ενώ η υπόθεση εξετάστηκε από Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, για να αποφασίσει σχετικά με την «ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων» στην Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από