Ρουμενίγκε: «Το μεγαλύτερο εισόδημα των ομάδων έρχεται από τους αγώνες»

Ρουμενίγκε: «Το μεγαλύτερο εισόδημα των ομάδων έρχεται από τους αγώνες»

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και θρύλος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε εξέφρασε την άποψη του για τα παράπονα που γίνονται για τους πολλούς αγώνες μέσα στην σεζόν.

Εξακολουθεί και να προκαλεί συζητήσεις και διαμάχες το εξαντλητικό πρόγραμμα στο ποδόσφαιρο.

Θέση πήρε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν και  πρώην διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, καθώς και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Ο διάσημος Γερμανός δεν ευθυγραμμίστηκε με πρωταγωνιστές όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα ή ο Ρόδρι, οι οποίοι είχαν παραπονεθεί για τον υπερβολικό αριθμό αγώνων όλη τη σεζόν και κατέστησε σαφές σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Kicker» ότι μια μεγάλη μέρος της ευθύνης βαρύνει και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

«Οι παίκτες και οι μάνατζέρ τους έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα. Απαιτώντας ολοένα και υψηλότερους μισθούς, αναγκάζουν τους συλλόγους να παράγουν όλο και μεγαλύτερο εισόδημα. Και πώς δημιουργείται αυτό το εισόδημα; Λοιπόν, μέσω περισσότερων αγώνων», τόνισε ο Ρουμενίγκε, ο οποίος θεωρεί απαραίτητο όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς συγκίνηση «ποιους μηχανισμούς χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε πιο σοβαρούς και ορθολογικούς καιρούς, και στο οικονομικό πλαίσιο».

Σχετικά με τη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, μια διοργάνωση που θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των αγώνων ανά σεζόν και που δέχεται σκληρή κριτική για αυτό, είπε:
«Αυτό το τουρνουά, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή του χρόνου, ο κόσμος θα το λατρέψει. Θα είναι ένα καλό τουρνουά, είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό. Και γιορτάζεται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε», πρόσθεσε ο Ρουμενίγκε.

Όταν ρωτήθηκε για το νέο Champions League, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 1980 εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος με την αλλαγή από τη φάση των ομίλων στη League Phase:
«Η παλιά φάση των ομίλων ήταν βαρετή γιατί μετά την τέταρτη αγωνιστική τα πράγματα είχαν κριθεί. Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο να προκριθείς, ακόμα και για τους μεγάλους. Ό,τι είναι πιο δύσκολο βιώνεται με περισσότερο συναίσθημα. Είμαι πεπεισμένος ότι, σιγά σιγά, οι οπαδοί θα εκτιμήσουν περισσότερο το νέο σύστημα», κατέληξε ο Ρουμενίγκε, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η αλλαγή δεν έγινε υπό την απειλή της ευρωπαϊκής Super League:

«Η UEFA δεν είχε ποτέ την πρόθεση να δημιουργήσει έναν αντίπαλο για την ευρωπαϊκή  Super League. Όταν ήμουν ακόμη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, συζητούσαμε συχνά πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τη φάση των ομίλων πιο ενδιαφέρουσα. Ένας επαγγελματίας σκακιστής από το Ντόρτμουντ με μύησε σε αυτό το σχήμα στη Λισαβόνα και σκέφτηκα: μπορεί να λειτουργήσει, μπορεί να το κάνει πιο συναρπαστικό. Η φάση των ομίλων ήταν προβλέψιμη. Όπως το παλιό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA. Γνωρίζατε ότι ο πρωταθλητής του Champions League θα κατέληγε να το κατακτήσει. Και το χειρότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η πλήξη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ