Βαράν: «Το ποδόσφαιρο είναι εκτός ορίων, έτοιμο να εκραγεί»

Σε συνέντευξη του ο Ράφαελ Βαράν «χτύπησε» το καμπανάκι για τον τρόπο που εξελίσσεται το ποδόσφαιρο από ένα παιχνίδι λαθών σε κάτι πολύ ρομποτικό!

Το δικό του SOS για το ποδόσφαιρο έστειλε ο Ραφαέλ Βαράν, με συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe». Ο Γάλλος αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο υπέγραψε με την Κόμο και φαινόταν έτοιμος να ξεκινήσει μια περιπέτεια στη Serie A.

«Ίσως δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά πρέπει να κάνουμε διαφορετικά ξεκινώντας από τώρα», είπε σε συνέντευξή του στη «L’Equipe» και συνέχισε: «Μίλησα επίσης για αυτό όταν έπαιζα, και δεν ήταν να αναδείξω τα προβλήματά μου, αλλά γενικότερα αυτά του ποδοσφαίρου. Ανεβάζει υπερβολικά στροφές, είναι εκτός ορίων και το αυτοκίνητο μπορεί να εκραγεί. Και μιλάω και για την ψυχική υγεία των παικτών».

Ο Βαράν προσθέτει: «Υπάρχουν όλο και λιγότεροι λαμπροί παίκτες, βλέπουμε λιγότερη δημιουργικότητα και περισσότερη σωματικότητα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παιχνίδι λαθών και αντ’ αυτού σήμερα υπάρχουν λίγα από αυτά, είναι όλα πολύ ρομποτικά. Αυτός που αφήνει τη μεγαλύτερη ελευθερία στους παίκτες του να κινηθούν και να δημιουργήσουν είναι ο Κάρλο Αντσελότι, όχι όπως οι νέες γενιές. Στην αρχή της τελευταίας μου σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπα στον εαυτό μου ότι θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εκεί, να παρατείνω λίγο την περιπέτεια μου.

Αυτό δεν συνέβη και το καλοκαίρι ήταν πολύ γεμάτο. Έψαχνα για κάτι ιδιαίτερο και βρήκα τον Κόμο. Με τη Γιουνάιτεντ τελείωσα με μια νίκη στο Κύπελλο, αλλά ήξερα ήδη ότι το έργο του συλλόγου δεν ήταν για μένα. Η συνθήκη της Κόμο ξεχώρισε, δεν ήταν εξωτική, δεν ήταν οικονομική συζήτηση, αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο όλα είχαν νόημα».

Τέλος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από την ενεργό δράση: «Ήλπιζα να μπορέσω να παίξω ξανά, αλλά όταν τραυματίστηκα στις 11 Ιουλίου, κατάλαβα ότι είχε τελειώσει. Το ήξερα, δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά το γεγονός ότι ήταν ένα πρόβλημα στο αριστερό γόνατο για μένα ήταν ένα σημάδι. Αν λοιπόν το αριστερό μου γόνατο μου πει ότι έχει βαρεθεί, πρέπει να το ακούσω. Αυτός ο τραυματισμός με έκανε να επιστρέψω σε μια σπείρα και η ισορροπία μεταξύ θυσίας και ευχαρίστησης χάθηκε. Το μέλλον μου θα είναι στο Κόμο. Έχω ακόμα πολλά να φέρω στο ποδόσφαιρο. Αναζητώ δημιουργικότητα και ελευθερία, όχι ρομποτικές, ισορροπημένες κινήσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από