Ποινή 10 αγωνιστικών από τη FIFA στον Ιταλό αμυντικό, Μάρκο Κούρτο, για ρατσιστική επίθεση

Η FIFA τιμώρησε με αποκλεισμό 10 αγώνων τον Ιταλό αμυντικό, Μάρκο Κούρτο, τον οποίο είχε γρονθοκοπήσει ο Ντάνιελ Ποντένσε, μετά από τη ρατσιστική επίθεση του πρώτου στον Χουάνγκ Χι Τσαν της Γουλβς.

«Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς» στον Μάρκο Κούρτο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ρατσιστική επίθεση και η FIFA του επέβαλλε αποκλεισμό 10 αγωνιστικών.

Ως παίκτης της Κόμο είχε επιτεθεί στον επιθετικό της Γουλβς, Χουάνγκ Χι Τσαν κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, η κίνηση αυτή του Ιταλού αμυντικού είχε πυροδοτήσει την αντίδραση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος υπερασπιζόμενος τον συμπαίκτη του στη Γουλβς, είχε γρονθοκοπήσει τον Ιταλό.

Διαβάστε επίσης: Ο Βιλντόζα φωνάζει «παρών» και αρπάζει την ευκαιρία του Μπαρτζώκα (vids)

Εκπρόσωπος της FIFA, αναφερόμενος στην απόφαση, δήλωσε: «Ο παίκτης Μάρκο Κούρτο κρίθηκε υπεύθυνος για αρνητική συμπεριφορά και του επιβλήθηκε τιμωρία 10 αγώνων. Ο παίκτης έχει εντολή να προσφέρει κοινοτικές υπηρεσίες και να υποβληθεί σε εκπαίδευση από έναν οργανισμό εγκεκριμένο από τη FIFΑ».

Η Γουλβς από τη μεριά της, ανακοίνωσε μέσω του διευθυντή ποδοσφαίρου της, Ματ Γουάιλντ: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της FIFA να επιβάλει κυρώσεις στον Μάρκο Κούρτο μετά το μεροληπτικό περιστατικό κατά τη διάρκεια του φιλικού προετοιμασίας με την Κόμο 1907.

Η τιμωρία στον παίκτη στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο ρατσισμός και η μεροληπτική συμπεριφορά δεν θα γίνουν ανεκτά στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία».

Η Κόμο, που εξαρχής στάθηκε στο πλευρό του παίκτη της και υποστήριξε ότι εκείνος αποκάλεσε τον παίκτη της Γουλβς «Τζάκι-Τσαν» εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Όσον αφορά στον σύλλογό μας, ο παίκτης μας δεν είπε τίποτα με υποτιμητικό τρόπο. Είμαστε απογοητευμένοι που η αντίδραση ορισμένων παικτών της Γουλβς έκανε την κατάσταση να ξεφεύγει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από