Παναθηναϊκός Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 1-2: Ανατροπή και μεγάλο «ερυθρόλευκο» διπλό στο 94′

Παναθηναϊκός Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 1-2: Ανατροπή και μεγάλο «ερυθρόλευκο» διπλό στο 94′

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός Κ19 έκανε μυθική ανατροπή στις καθυστερήσεις και «ξέρανε» τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της Super League Κ19.

Ο Ολυμπιακός με μία σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε ένα τεράστιο διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, επικρατώντας με 2-1 στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης, χάρη σε τέρματα των Μπακούλα και Σιλά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν μια επική ανατροπή κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, πήραν το ντέρμπι της αγωνιστικής στην Super League Κ19 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και χωρίς να έχουν χάσει βαθμό.

Η ομάδα του Ρομέν Πιτό έκανε το 5/5 στο πρωτάθλημα και «ξέρανε» το τριφύλλι» στις καθυστερήσεις. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό του ματς, όταν δέχτηκαν ένα απίθανο τέρμα από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ο τερματοφύλακας Καρακασίδης έστησε την μπάλα για ελεύθερο και κατάφερε να σκοράρει από τη μία εστία στην άλλη, δίνοντας προβάδισμα στους Νέους του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός όμως είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο πρώτο μέρος.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν δοκάρι με τον Παπακανέλλο στο πρώτο μέρος, ενώ στο 41ο λεπτό και λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Μπακούλας έχασε πέναλτι.

Στην επανάληψη όμως οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και πίεζαν την ομάδων των πράσινων με σκοπό, την ισοφάριση. Αυτή ήρθε μετά από δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο από τον Μπακούλα, ο οποίος στο 55ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Αλαφάκη και με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής έφερε το ματς στα ίσια.

Το δεύτερο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, που είχε πολλές ευκαιρίες για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Τελικά η ομάδα του Πιτό κατάφερε να πετύχει ένα σπουδαίο διπλό και να ανατρέψει την κατάσταση στις καθυστερήσεις και ειδικότερα στο 94ο λεπτό, όταν ο Τουφάκης πήρε την μπάλα έκανε μία κάθετη πάσα στον Λαμίν που μπήκε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό και έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα και εκείνος πλάσαρε νικώντας τον γκολκίπερ Καρακασίδη και γράφοντας το 2-1, δίνοντας ένα μεγάλο διπλό στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μετά το διπλό στο αθλητικό κέντρο «Γιώργος Καλαφάτης» είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 9 μετά την ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Κοροπούλης): Καρακασίδης, Σκαρλατίδης, Λιναρδάκης, Νικολετόπουλος, Δουβίκας, Ζέκα (67΄ Πάνος), Μαρκεζίνης, Μπρέγκου, Τερζής (67΄ Τρίκατζης), Μπόκος, Λάζαρης (57′ Νταμπίζας).

Ολυμπιακός (Ρομέν Πιτό): Γεωργακόπουλος, Δάμα, Παναγάκος (86΄ Λώλης), Καρκατσάλης, Κουτσίδης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Αλαφάκης, Πνευμονίδης (68΄ Τουφάκης), Παπακανέλλος (79΄ Σουλανιάκου), Γιουσούφ (68΄ Λαμίν).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ