Στην Νέα Υόρκη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Η FIFA γνωστοποίησε το πλάνο για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2025 θα πραγματοποιηθεί στο MetLife Stadium στα προάστια της Νέας Υόρκης, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την FIFA. Αυτή η νέα έκδοση της διοργάνωσης με 32 από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από το MetLife Stadium, που βρίσκεται στο East Rutherford, αγώνες θα διεξαχθούν σε ακόμη δέκα αμερικανικές πόλεις και συγκεκριμένα σε Ατλάντα, Σάρλοτ, Σινσινάτι, Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Ορλάντο, Φιλαδέλφεια, Σιάτλ και Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί θα κρίνουν τα ντέρμπι σε Τούμπα και Φιλαδέλφεια

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια γενική αναμόρφωση από το 2025, αυξάνοντας τις συμμετέχουσες ομάδες από 7 σε 3, ενώ το τουρνουά θα πραγματοποιείται πλέον μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε ότι αυτή η πρώτη διοργάνωση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων άνοιξε «μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των συλλόγων» και πρόσθεσε: «Θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου των συλλόγων και των παικτών σε όλον τον κόσμο». Η κλήρωση των οκτώ ομίλων των τεσσάρων ομάδων θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από