Ο «διάδοχος» του Μόντριτς έκανε… κλικ σε Γιουνάιτεντ και Ρεάλ

Ο Μάρτιν Μπατούρινα είναι στο «στόχαστρο» μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Τα πρώτα βήματα του Λούκα Μόντριτς στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχαν περάσει απαρατήρητα και ορθώς δεν πέρασαν, όπως αποδείχθηκε από την τεράστια καριέρα που έκανε ο διεθνής σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Τότεναμ είχε δαπανήσει τον Απρίλιο του 2008 περίπου 17 εκατ. λίρες για να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της και είναι βέβαιο πως δεν το μετάνιωσε.

Διαβάστε επίσης: Η αποθεραπεία, το χρονικό της επιστροφής και η «εκτόξευση» – Τι ισχύει με τον Κίναν Έβανς στον Ολυμπιακό (vids)

Για την ακρίβεια ήταν μια από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον Μόντριτς να γράφει ιστορία φορώντας την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της Εθνικής ομάδας της Κροατίας.

Το θέμα μας στην παρούσα φάση βεβαίως δεν είναι ν’ απαριθμήσουμε τα κατορθώματα του σούπερ σταρ της «βασίλισσας», ούτως ή άλλως αυτά είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσουμε στο επόμενο μεγάλο «πρότζεκτ» που ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά η κροατική ομάδα και το όνομα αυτού είναι Μάρτιν Μπατούρινα.

Ο 21χρονος επιτελικός μέσος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, σε βαθμό που οι συμπατριώτες του να κάνουν λόγο για τον «νέο» Μόντριτς, όσο βαρύ κι αν ακούγεται αυτό.

Δεν είναι όμως τυχαίο πως υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δύο «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρού χαφ.

Ο λόγος για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ισπανική και την αγγλική ομάδα να έχουν ήδη κάνει συζητήσεις με την διοίκηση του κροατικού συλλόγου.

Οι Ισπανοί μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Μόντριτς έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στους ιθύνοντες των μερένγκες για τον Μπατούρινα, τονίζοντας πως ο επιτελικός μέσος της Ντινάμο έχει την δυνατότητα να κάνει την διαφορά ακόμα και σε ομάδες όπως η «βασίλισσα» της Ευρώπης.

Πάμε όμως να δούμε και τα οικονομικά δεδομένα μιας τέτοιας μεταγραφής καθώς η κροατική ομάδα ξέρει ότι έχει στα χέρια της ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα των ισπανικών εφημερίδων, η Ντινάμο δεν συζητά καμιά πρόταση αν αυτή δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η ομάδα του Ζάγκρεμπ θέλει να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί περισσότερο τον ντόρο που έχει κάνει αυτή την περίοδο ο Μπατούρινα και γι’ αυτό μιλάει με τα μεγάλα «πορτοφόλια» της Ευρώπης.

Γίνεται βεβαίως εύκολα αντιληπτό πως όταν μιλάει κάποιος για Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα 20 και 25 εκατ. ευρώ είναι ποσά που δεν τα… λογαριάζουν οι δύο συγκεκριμένες ομάδες.

Προς το παρόν ο Μπατούρινα συνεχίζει στη Ντινάμο αλλά οι περισσότεροι θεωρούν πως το επόμενο καλοκαίρι θα πάρει μεταγραφή για μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από