O ΠΑΟΚ νίκησε την Κιριάτ Γκατ κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Champions League γυναικών (2-1)

O ΠΑΟΚ νίκησε την Κιριάτ Γκατ κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Champions League γυναικών (2-1)

Σπουδαίο βήμα για το ευρωπαϊκό όνειρο του Champions League, έκανε η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Κίργιατ Γκατ από το Ισραήλ.

Την πρόκριση στον τελικό του Round 1 του UEFA Women’s Champions League πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Κιργιάτ Γκατ με 2-1 στην παράταση.

Οι Ασπρόμαυρες είχαν το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας την κατοχή και τις ευκαιρίες να κυριαρχήσουν. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε μόλις στο 8′ με την Χέλμβαλ να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση να ανοίξει το σκορ.

Διαβάστε επίσης: Κόλλησαν αμέσως Γουίλιαν και Ροντινέι στον Ρέντη: Η πρώτη τους ερυθρόλευκη φωτο

Στη συνέχεια ο Δικέφαλος απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τις Χέλμβαλ, Βλασσόπουλος, Μήτκου και Μανίσα, ενώ παράλληλα η Νόιχαους ήταν παρούσα όποτε την χρειάστηκε η ομάδα της. Σ’ ένα αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ Morris ήταν εκείνος ο οποίος είχε την πρωτοβουλία, εκείνο έληξε ισόπαλο, 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Δικέφαλο του Βορρά. Η Κοσκερίδου στο 47′, έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, πιάνοντας τρομερό σουτ από τα 28 μέτρα, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα της Κιργιάτ για το 1-0.

Στο 80ο λεπτό, και κόντρα στην ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενες κέρδισαν πέναλτι σε χέρι της Γκούνη. Η Τζέσικα Παστίγια ευστόχησε στο πέναλτι, κάνοντας το 1-1, το οποίο διατηρήθηκε έως το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πιέζοντας από την αρχή για το γκολ με την Χέλμβαλ να το βρίσκει τελικά στο δεύτερο μισό της παράτασης διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι «Ασπρόμαυρες» προκρίθηκαν έτσι στον τελικό του Round 1 του UEFA Women’s Champions League εκεί όπου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, θα αντιμετωπίσουν στην Πολωνία, το νικητή του ζευγαριού Σερβέτ-Πογκόν.

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Γκούνη, Κακαμπούκη, Φεραντάνς, Εστέβεζ (83′ Βαρδαλή), Μήτκου, Ανδράδε (115′ Δοϊρανλή), Μανίσα (46′ Παπαδοπούλου), Κοσκερίδου (72′ Δρακογιαννάκη), Χέλμβαλ (122′ Κιουρεξίδου), Βλασσόπουλος.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ