Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό πως ο Σβεν Γκόραν Έρικσον «έφυγε» από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Σουηδός τεχνικός είχε αποκαλύψει πως πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και πως θα είχε έναν χρόνο ζωής στην καλύτερη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η Athens Kallithea που πάει απόψε στο Καραϊσκάκης: Ο Αμερικανός επενδυτής, τα αδέρφια Φιλιππάκου και ο… Βαλμπουενά

Συγκλονιστικός Σβεν Γκόραν Έρικσον στο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ζωή του, που έμοιαζε  σαν αποχαιρετιστήριο

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του σε ένα πολύ συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven», ο Έρικσον συγκλονίζει τονίζοντας: «Είχα μία καλή ζωή. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα πεθάνουμε, αλλά η ζωή είναι και θάνατος. Πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι όπως είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, ναι, ήταν καλός άνθρωπος, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό.

Ελπίζω να με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε, να χαμογελάτε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, κόσμο, ήταν φανταστικό. Φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε τη ζωή σας. Και ζήστε το. Αντίο».

Στην καριέρα του πανηγύρισε 18 τρόπαια και πρωταθλήματα σε Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής στην Εθνική Αγγλίας, οδηγώντας τους σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις (Μουντιάλ 2002, 2006 και Euro 2004).

Ο αθλητικός κόσμος τον αποχαιρέτησε

Η UEFA, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι, ήταν μεταξύ αυτών που αποχαιρέτησαν τον Σουηδό τεχνικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ