Η μεγάλη νίκη της Κ19, η εντολή Μαρινάκη, ο στόχος και η συγκλονιστική επιστολή – υπόκλιση της Φλαμένγκο

Η μεγάλη νίκη της Κ19, η εντολή Μαρινάκη, ο στόχος και η συγκλονιστική επιστολή – υπόκλιση της Φλαμένγκο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό του International Cup U20 από τη Φλαμένγκο, αλλά τα αστεράκια του προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση. Μια «υπέροχη ομάδα, που έπαιξε πραγματικό ποδόσφαιρο», «μελλοντικά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου», σύμφωνα με απίστευτη επιστολή από τους πρόεδρο και αντιπρόεδρο της «Φλα»!

Πριν αναχωρήσει η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Βραζιλία, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ήταν συγκρατημένος στις δηλώσεις του για τον τελικό του International Cup κόντρα στη Φλαμένγκο. Όχι ως προς το αποτέλεσμα του αγώνα. Αλλά λόγω των σημαντικών εμποδίων που έπρεπε να υπερκεράσει ο Ολυμπιακός. Εμπόδια όπως το γεγονός ότι βασικά στελέχη είχαν αποχωρήσει (Σίνα, Κουτσογούλας, Κ. Κωστούλας), άλλοι ήταν άρρωστοι (Παπακανέλλος, Πρεκατές), το τζετ λαγκ, αλλά και οι μόλις 6 ημέρες που είχε για να δουλέψει με μια «πειραματική» ομάδα.

Οχι το σκορ, αλλά η εικόνα του αγώνα, ανέδειξε την πραγματική αξία του επιτεύγματος του Ολυμπιακού. Πανηγυρικά. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έβγαλε το καπέλο σε αυτά τα απίθανα παιδιά του Θρύλου. Δεν υπάρχει κανείς που να μην παραδέχθηκε ότι εάν υπήρχε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, το τρόπαιο θα πήγαινε σε ερυθρόλευκα χέρια. Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός έφυγε από το Μαρακανά θριαμβευτής. Και αυτό δεν είναι θεωρητικό. Δεν είναι κάτι που το αναφέρουμε για να χρυσώσουμε το χάπι για την ήττα. Είναι η απόλυτη αποτύπωση της πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-1: Μεγάλο διπλό του Βόλου επί των Αρκάδων

Η αξία του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε με τρόπο μοναδικό από τους νικητές. Σήμερα, ο πρόεδρος της Φλαμένγκο Ροντόλφο Λαντίμ και ο αντιπρόεδρος Ροντρίγκο Ντανσί, με ανοιχτή επιστολή τους προς την UEFA, την CONMEBOL, τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς της, αποθέωσε τους Ερυθρόλευκους. Με λόγια που σπάνια αποτυπώνονται από τους αντιπάλους σου. Αλλά που επιβεβαιώνουν πως αυτό που έκανε αυτή η εκπληκτική ομάδα όλη την περσινή χρονιά, όπως και στο Μαρακανά, είναι η παραγωγή ποδοσφαίρου υψηλής ποιότητας. Με ταλέντο, πλάνο, στρατηγική, τακτική ορθότητα, ευ αγωνίζεσθαι.

Είναι ενδεικτικό ότι πρώτη παράγραφο της επιστολής οι διοικητικοί ηγέτες της Φλαμένγκο αναφέρονται στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ως «μελλοντικά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου»: «Χθες βιώσαμε ακόμη μία ιστορική στιγμή για τη Φλαμένγκο μας: Κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20, σε ένα παιχνίδι που αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό, με σπουδαία ομάδα, Πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεδομένα θα γίνουν μελλοντικά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου».

Αλλά τα εγκώμια δεν σταμάτησαν εκεί. Με τους Λαντίμ και Ντανσί να εκθειάζουν τον Ολυμπιακό με λόγια μοναδικά. Χαρακτηρίζοντας «υπέροχη ομάδα, που έπαιξε πραγματικό ποδόσφαιρο» τα παιδιά των Πειραιωτών: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην UEFA και την CONMEBOL, που πίστεψαν στον οργανισμό μας για τη διεξαγωγή ενός όμορφου τελικού. Στη νεαρή και υπέροχη ομάδα του Ολυμπιακού, που ήξεραν πώς να παίξουν ποδόσφαιρο και πραγματικά δίνουν μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα. Στους εκπληκτικούς οπαδούς που, για ακόμη μία φορά, έπαιξαν μαζί με την ομάδα και βοήθησαν τα παιδιά να πετύχουν αυτή τη νίκη».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε στο Μαρακανά και να μην κατέκτησε το τρόπαιο, παρότι το άξιζε με βάση την απόδοσή του, αλλά κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση. Ανέδειξε την εκπληκτική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στο Ρέντη. Στο γήπεδο βρέθηκαν εκατοντάδες απεσταλμένοι συλλόγων από όλο τον πλανήτη. Σημαίνοντα πρόσωπα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έμειναν έκθαμβοι από την παράσταση που τους προσέφερε ο Ολυμπιακός. Ο προπονητής των νικητών, Φιλίπε Λουίς έκανε λόγο για μια «τέλεια ομάδα». Εγκώμια δίχως τέλος. Απόλυτα δίκαια και ορθά.

Αντί επιλόγου, μια πρόβλεψη. Από τα παιδιά που αγωνίστηκαν στον τελικό του International Cup U20, ο Ολυμπιακός έχει ήδη προωθήσει Κουτσίδη, Μπακούλα, Μουζακίτη, Παπακανέλλο, Κωστούλα, ενώ και ο γκολκίπερ Νίκος Μπότης ανήκει από το Γενάρη στους Πειραιώτες και επίσης βρίσκεται στην πρώτη ομάδα. Επόμενοι στη «σειρά» είναι ο πυραυλοκίνητος Πνευμονίδης και ο σκόρερ του τελικού, Λιατσικούρας. Και έρχονται κι άλλοι. Διότι η δουλειά δεν θα σταματήσει. Δεν μπορείς να έχεις πάντα τόσο εκκωφαντικές επιτυχίες. Αλλά η πραγματική επιτυχία στα τμήματα υποδομής, είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει θέσει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο. Και όσοι εργάζονται στην Ακαδημία, υπηρετούν τον μεγάλο στόχο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ