Αργύρης Λιατσικούρας: Ο 17χρονος που «πάγωσε» το Μαρακανά – Ένα από τα next big thing της ακαδημίας του Ολυμπιακού

Αργύρης Λιατσικούρας: Ο 17χρονος που «πάγωσε» το Μαρακανά – Ένα από τα next big thing της ακαδημίας του Ολυμπιακού

O σκόρερ του Ολυμπιακού στο Μαρακανά, Αργύρης Λιατσικούρας, έκανε τα... πάντα για άλλη μια φορά και απέδειξε πως το μέλλον του ανήκει.

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του στο ιστορικό Μαρακανά, με την ομάδα Νέων να αντιμετωπίζει την Φλαμένγκο, η οποία εν τέλει στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου επικρατώντας 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι πως οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν έφτασαν ως εδώ. Πως μόνο τυχαία δεν πήραν το UEFA Youth League στη Νιόν. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι αυτό που ήθελαν τα παιδιά όμως όλοι τους έκαναν μια ποδοσφαιρική… δήλωση.

Ίσως την πιο… ηχηρή (χωρίς αυτό να αφαιρεί τίποτα από τους υπόλοιπους) έκανε ο Αργύρης Λιατσικούρας. Κι αυτό επειδή ήταν ο σκόρερ των Ερυθρόλευκων «παγώνοντας» το Μαρακανά, σε ένα παιχνίδι που όλη ομάδα «τρέλανε» τους Βραζιλιάνους αντιπάλους τους σε πολλά σημεία. Ποιος είναι όμως ο 17χρονος μέσος της ομάδας του Πειραιά;

Βασικό κομμάτι της πορείας στο Youth League

Ο Αργύρης Λιατσικούρας δεν έχει καν ενηλικιωθεί έχοντας γεννηθεί στις 20/12/2006. Φυσικά, αποτελούσε ένα από τα βασικά γρανάζια στην άψογη «ποδοσφαιρομηχανή» που είχε δημιουργήσει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Αγωνίστηκε και στα 10 παιχνίδια της μεγάλης πορείας (9 συν το Διηπειρωτικό), όντας μάλιστα και ένας από εκείνους που σκόραραν σε όλες τις διαδικασίες των πέναλτι (Ίντερ, Λανς, Ναντ).

Ένα… πολυεργαλείο με μέλλον

Ο Λιατσικούρας θεωρείται ένας άρτια τακτικά παίκτης. «Κλασικός» αμυντικός χαφ που ταιριάζει σε όλα τα συστήματα και τους τρόπους παιχνιδιού. Έχει την ικανότητα να καλύπτει μεγάλους χώρους, ενώ διαθέτει και αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση για τη θέση του. Κάτι που του επιτρέπει να αγωνίζεται και σαν «8άρι».

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η ταχύτητα που αναφέραμε πιο πάνω τον βοηθά να δίνει λύσεις και στα άκρα, παίζοντας μάλιστα και όλη τη δεξιά πλευρά, όμως είδαμε και στην αναμέτρηση με την Φλαμένγκο. Του αρέσει ιδιαίτερα να πατά περιοχή όταν το κρίνει σκόπιμο και αυτό αποδίδει. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι στο πρωτάθλημα της Super League Κ19 σε 25 συμμετοχές μέτρησε 5 γκολ και 2 ασίστ!

Με δύο λόγια πρόκειται για ένα σύγχρονο χαφ που τρέχει, μαρκάρει, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και ενίοτε βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ένα πολυεργαλείο που με την κατάλληλη… φροντίδα μπορεί να μετατραπεί σε έναν πολύτιμο χαφ για κάθε προπονητή, και στην ηλικία των 17 έχει φυσικά όλο το μέλλον μπροστά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ