Όταν ο Μεντιλίμπαρ κατέκτησε Διηπειρωτικό με τη Σεβίλλη! (pic, vid)

Όταν ο Μεντιλίμπαρ κατέκτησε Διηπειρωτικό με τη Σεβίλλη! (pic, vid)

O Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, εκτός από τον τίτλο του Europa League το 2023, πανηγύρισε και τη κατάκτηση του μοναδικού Club Challenge που διoργάνωσε η UEFA σε συνεργασία με την CONMEBOL

Ραντεβού με την ιστορία έχουν απόψε οι μικροί του Ολυμπιακού, καθώς τα «χρυσά« παιδιά των ερυθρόλευκων αντιμετωπίζουν απόψε στο Μαρακανά (22:00, MEGA) την Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Κ20.

Στην αποστολή των Πειραιωτών βρίσκονται οι πέντε «μικροί» που συμμετείχαν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας (Κωστούλας, Παπακανέλλος, Κουτσίδης, Μπακούλας, Κουτσίδης), ο Μπότης που αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη και στο «τιμόνι» θα βρίσκεται ο… αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, που πλέον είναι στο τιμ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε επίσης: Μια φορά και έναν καιρό στο «Μαρακανά»…

Έξι παίκτες της ομάδας, συν τον κόουτς Συλαϊδόπουλο συνεργάζονται πλέον με τον Βάσκο τεχνικό στην πρώτη ομάδα, που είναι και ο μοναδικός της «ερυθρόλευκης» οικογένειας με εμπειρία από Διηπειρωτικό.

Ο δεύτερος (χρονικά) μεγάλος τίτλος του Μεντιλίμπαρ

Σε αυτό το «μνημόνιο» συνεργασίας ανάμεσα στις Συνομοσπονδίες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής έγινε πιλοτικά πέρσι τον Ιούλη και ένας τελικός ανάμεσα στην κάτοχο του Europa League και σε αυτή που κατέκτησε το Copa Sudamericana. Οι ομάδες δηλαδή που κατέκτησαν τους δεύτερους τη τάξει τίτλους στις ηπείρους τους.

Στις 19 Ιουλίου αγωνίστηκε λοιπόν η Σεβίλλη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε του Εκουαδόρ. Ο τελικός έγινε στο Σάντσεθ Πιθχουάν της Ανδαλουσίας στη μνήμη του αδικοχαμένου, Αντόνιο Πουέρτα, που έφυγε από την ζωή το 2007 και οι Σεβιγιάνοι επικράτησαν στα πέναλτι.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού λοιπόν δεν έχει μόνο δύο ευρωκούπες στη σειρά, το Europa League με τη Σεβίλλη το 2023 και το Conference League το 2024 με τους Πειραιώτες, αλλά σήκωσε και το τρόπαιο της μοναδικής «UEFA/CONMEBOL club challenge» παρτίδας, που ποιος ξέρει αν θα επαναληφθεί…

Για την ιστορία, στο αγωνιστικό σκέλος η Ιντεπετιέντε Ντελ Βάλε ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Ντίας και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, όμως ο Ορτίθ στις καθυστερήσεις έστειλε το ματς στα πέναλτι αφού δεν προβλέπεται παράταση.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία η Σεβίλλη έχοντας και την… εμπειρία από τον τελικό του Europa League, έκανε το 4/4 στις εκτελέσεις και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου UEFA-CONMEBOL Club Challenge.

Σεβίλλη : Ντμίτροβιτς, Χουάνλου, Νιανζού, Kίκες Σάλας, Πεδρόσα (Γκατόνι 66′), Χορδάν, Μπουένο (Πέδρο Ορτίθ 77′), Σούσο (Ιντρίσι 60′), Όλιβερ Τόρες, Πάπου Γκόμες και Ισαάκ Ρομέρο (Ιβάν Ρομέρο 77′).

Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε: Ραμίρες, Καραμπαχάλ, Γκαρσία Μπάσο, Ορτίζ, Ματίας Φερνάντες, Παγιεράνο, (Καισέδο 83′), Aλσιβάρ (Mαρσέλο Μορένο 72′), Φαραβέλι, Kέβιν Ροντριγκες, )Λανταζούρι 72′); Σορνόζα (Μάικλ Χόγιος 60′); και Λαουτάρο Ντίαθ (Γκουστάβο Κορτέζ 46′).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ