«Καυτό» καλοκαίρι: Τα… πετροδόλαρα από τη Σαουδική Αραβία προκαλούν σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (vids)

Η «χρυσή» πρόταση στον Μοχάμεντ Σαλάχ και η λίστα με τους αστέρες που θέλουν οι σύλλογοι της Saudi Pro League.

Κόκκινο χαλί σε μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να στρώνουν ομάδες της Σαουδικής Αραβίας ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό.

Οι σύλλογοι της Saudi Pro League είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να ενισχυθούν με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, με τις διοικήσεις των ομάδων να προσφέρουν συμβόλαια δεκάδων έως και εκατοντάδων εκατ. ευρώ σε κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως είναι οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Έντερσον, Κασεμίρο και Μπρούνο Φερνάντες.

Η Αλ Ιτιχάντ για να πείσει τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ να αποχωρήσει από τους Reds και να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να του δώσει συμβόλαιο 200 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 250 εκατ. ευρώ με κάποια μπόνους. Τη δεδομένη στιγμή μάλιστα το πιθανότερο σενάριο είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στην Saudi Pro League, παρά το γεγονός ότι έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Λίβερπουλ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Η «καυτή» μεταγραφική λίστα

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ των Reds βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, η οποία περιλαμβάνει επίσης αρκετά ονόματα από το βρετανικό πρωτάθλημα, όπως οι Μπρούνο Φερνάντες, Κασεμίρο, Ραφαέλ Βαράν, Έντερσον και Άλισον, αλλά και αυτό του Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος αγωνίζεται στην Ντόρτμουντ ως δανεικός από την Γιουνάιτεντ. Ονόματα που θα «παίξουν» δυνατά το καλοκαίρι για τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, που είναι αποφασισμένες να ταράξουν τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πέρσι, οι σύλλογοι της Saudi Pro League απέκτησαν 94 παίκτες από το εξωτερικό, ξοδεύοντας 900 εκατ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα συμβόλαια στη Σαουδική Αραβία

Ο πρώτος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που άφησε την Ευρώπη για να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον Δεκέμβριο του 2022 και συνέχεια ακολούθησαν τον δρόμο που χάραξε ο Πορτογάλος οι Νεϊμάρ, Μπενζεμά, Μανέ, Μαχρέζ, Καντέ, Κουλιμπαλί, Μίτροβιτς και πολλοί ακόμα, που γοητεύτηκαν από τα… πετροδόλαρα.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αμείβεται από την Αλ Νασρ με ένα «χρυσό» συμβόλαιο που του αποφέρει εβδομαδιαίες απολαβές ύψους 3.32 εκατ. λιρών. Μια συνεργασία που τον κάνει πλουσιότερο κάθε χρόνο κατά 172.47 εκατ. λίρες.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, από τους παίκτες που αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία, βρίσκεται ο άλλοτε συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός, που έγραψε ιστορία με τους Μερέγχες, παίζει στην Αλ Ιτιχάντ και αμείβεται με 1.66 εκατ. λίρες την εβδομάδα ή αλλιώς με 86.24 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Το ίδιο συμβόλαιο έχει και ο Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, που είναι τραυματίας τη δεδομένη στιγμή, βλέπει κάθε εβδομάδα τον τραπεζικό λογαριασμό του να μεγαλώνει κατά 1.66 εκατ. λίρες και ετησίως κατά 86.24 εκατ. λίρες.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος άφησε την Ευρώπη και τη Μάντσεστερ Σίτι για την Αλ Αχλί και παίρνει εβδομαδιαίως 865.7 χιλιάδες λίρες και ετησίως 45.02 εκατ. λίρες. Την πεντάδα συμπληρώνει ο συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, Σαντιό Μανέ, με 663.4 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και 45.50 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από