Αυξάνεται ο φόβος της μητρότητας στο ποδόσφαιρο

Αυξάνεται ο φόβος της μητρότητας στο ποδόσφαιρο

Φοβούνται αντίποινα (!) οι γυναίκες που παίζουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Ισπανία αν μείνουν έγκυες!

Το 46% των γυναικών που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο στην Ισπανία ανησυχούν για τα αντίποινα (!) που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα ποδοσφαιριστής από τον σύλλογό της εάν μείνει έγκυος.

Αυτά είναι τα ανησυχητικά δεδομένα που εξάγονται από τη Μελέτη I FutPro σχετικά με τη μητρότητα στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Βρήκε σούτινγκ γκαρντ ο Παναθηναϊκός – Ποιος είναι ο NBAer που έχει πάρει πρωτάθλημα με τον Γιάννη στους Μπακς (vids)

Αυτή η έκθεση προσφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη της κατάστασης της μητρότητας στο γυναικείο ποδόσφαιρο σήμερα στην Ισπανία.

Στον 21ο αιώνα, το να είσαι μητέρα εξακολουθεί να αποτελεί μειονέκτημα για τις γυναίκες που πρέπει, και θέλουν, να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ της μητρότητας και του ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτόν τον λόγο η ένωση γυναικών επαγγελματιών ποδοσφαίρου FutPro αποφάσισε να επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα και να πραγματοποιήσει την πρώτη μελέτη για τη μητρότητα στην ισπανική βιομηχανία γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτή η μελέτη δείχνει το συναίσθημα και την προοπτική των επαγγελματιών παικτών για τη μητρότητα, τους φόβους, τις ανησυχίες και τα θέματα που πρέπει να βελτιωθούν.

Κατά την παρουσίαση της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, η Amanda Gutiérrez, πρόεδρος της FUTPRO, τόνισε ότι «δεν υπάρχει πρωτόκολλο μητρότητας στην τρέχουσα συλλογική σύμβαση και είναι ζωτικής σημασίας μια συμφωνία να απευθύνεται σε γυναίκες».

Η FutPro τονίζει ότι ο κύριος στόχος της μελέτης είναι «να βοηθήσει τα ιδρύματα, τους συλλόγους, τις εθνικές ομοσπονδίες, τις συνομοσπονδίες και τα μέσα ενημέρωσης να καταλάβουν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο. Η Γκουτιέρες κατά την παρουσίαση τόνισε ότι «οι σύλλογοι χρειάζονται επίσης η συμφωνία να είναι ξεκάθαρη και να δείχνει τις υποχρεώσεις όλων για να είναι προετοιμασμένοι σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης».

Η μελέτη, βασισμένη στη γνώμη άνω του 40% των επαγγελματιών παικτών στη χώρα της Ιβηρικής αποκάλυψε στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει πραγματική ανησυχία από την πλευρά των αθλητών για τη δυσκολία παράλληλης μητρότητας και αθλητικής καριέρας.

Αυτήν τη στιγμή, το 46% των παικτών ανησυχούν για τα αντίποινα, κάτι που τους αποθαρρύνει από το να κάνουν αυτό το βήμα (εγκυμοσύνη) και παράλληλα να συνεχίσουν να είναι στο άθλημα.

Πηγαίνοντας βαθύτερα στα αντίποινα που οι παίκτριες πιστεύουν ότι: Πάνω από το 60% φοβάται διακοπή συμβολαίου, περισσότερο από το 40% πιστεύει ότι θα υποστούν διακρίσεις κατά την αγωνιστική δραστηριότητα ενώ, το υπόλοιπο 40% πιστεύει ότι ο σύλλογός τους θα μπορούσε να μειώσει τον μισθό τους εάν επέλθουν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Αυτόματα, σχεδόν όλες, επιδιώκουν να τοποθετούν την εγκυμοσύνη στο τέλος της αθλητικής σταδιοδρομίας τους ώστε να μην επηρεάζει την επαγγελματική τους εξέλιξη και τις αθλητικές επιδόσεις τους. . Προς το παρόν, δυστυχώς, σχεδόν το 30% των ποδοσφαιριστριών αποκλείει να μείνουν έγκυες ώστε να προστατεύσουν την αθλητική τους καριέρα.

Μεταξύ των δυσκολιών που αναδεικνύουν οι αθλήτριες είναι ότι φοβούνται πως δεν θα επιστρέψουν στο ίδιο σωματικό επίπεδο.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να διαλέξουν μεταξύ του να είναι μητέρες ή να συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πάνω από το 40% δηλώνει ότι θα είχε κάνει οικογένεια νωρίτερα αν δεν έπαιζαν σε τοπ επίπεδο.

Η μελέτη τόνιζε ότι χρειάζονται πρωτόκολλα δράσης για να βοηθήσουν τις αθλήτριες να αντιμετωπίσουν όλες τις αλλαγές που θα συμβούν κατά την περιγεννητική περίοδο χωρίς να διακυβεύονται οι επιδόσεις και το συμβόλαιό τους μετά την εγκυμοσύνη. Και φυσικά, κοινωνικές πολιτικές που να επιτρέπουν στις γυναίκες να συνδυάσουν την προηγούμενη αθλητική τους ζωή με τη μητρότητα».

Στην Ελλάδα τι κάνουμε;

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ