Μυθικό πριμ στο Κύπελλο γυναικών στην Αγγλία

Μυθικό πριμ στο Κύπελλο γυναικών στην Αγγλία

Σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης βρίσκεται το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αγγλία, κάτι που μαρτυρά και η απόφαση της Ομοσπονδίας για γενναίο πριμ στο Κύπελλο.

Το συνολικό ποσό του επάθλου του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών θα αυξηθεί σε τρία εκατομμύρια λίρες από την επόμενη σεζόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα κατανεμηθεί το νέο ποσό.

«Θα ωφελήσει τόσους πολλούς συλλόγους σε όλη την πυραμίδα του γυναικείου ποδοσφαίρου», δήλωσε σε δήλωσή της η Σου Κάμπελ, διευθύντρια γυναικείου ποδοσφαίρου της FA.
«Αυτή η αυξημένη επένδυση υπογραμμίζει ότι θέλουμε οι σύλλογοι που αγωνίζονται να ανταμείβονται, ενώ υπογραμμίζει επίσης τη συνεχή δέσμευσή μας στο γυναικείο παιχνίδι. Το γυναικείο ποδόσφαιρο συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και πάντα προσπαθούμε να κάνουμε βελτιώσεις και επενδύσεις για να το προωθήσουμε και να σπάσουμε νέα όρια», πρόσθεσε.

Το τρέχον χρηματικό έπαθλο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών είναι 25.000 λίρες, με 15.000 λίρες για τη φιναλίστ. Στους άνδρες, ο νικητής και ο δεύτερος λαμβάνουν 1,8 εκατομμύρια λίρες και 900.000 λίρες αντίστοιχα.

Η απόφαση της FA ακολουθεί την κίνηση της UEFA να διπλασιάσει το χρηματικό έπαθλο για το φετινό Euro Γυναικών στην Αγγλία στα 16 εκατομμύρια ευρώ με αυξημένες εγγυημένες πληρωμές για τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ