Για καλύτερες εργασιακές συνθήκες δεσμεύτηκε η κυβέρνηση του Κατάρ.
Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, δήλωσε την Τετάρτη (23/06) ότι οι συνθήκες για τους χαμηλά αμειβόμενους μετανάστες εργαζόμενους έχουν βελτιωθεί στη χώρα, αλλά ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά κάτι που δεσμεύτηκε να το κάνει η κυβέρνηση του αραβικού κράτους του Κόλπου.
Το Κατάρ δέχεται εδώ και χρόνια πολλά σκληρή κριτική σχετικά με τη μεταχείριση των εργαζομένων, από τότε που κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μέση Ανατολή.
«Η ισχυρή πεποίθηση είναι ότι όλοι όσοι ζουν στο Κατάρ ή συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Κατάρ αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια. Η υγεία και η ασφάλειά τους μας απασχολεί εξαιρετικά», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και κληρονομιάς της αραβικής χώρας Χασάν Αλ Ταβάντι σε οικονομικό φόρουμ του Κατάρ.
«Δεν υπάρχει ούτε ένα έθνος στον κόσμο σήμερα που να ισχυρίζεται ότι έχει το τέλειο εργασιακό σύστημα ή το τέλειο καθεστώς πρόνοιας των εργαζομένων. Κι εμείς δεν είμαστε διαφορετικοί. Πρέπει να γίνει πρόοδος, πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά» ανέφερε, προσθέτοντας πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τον Μάρτιο, παίκτες από τις Εθνικές Ομάδες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας φόρεσαν μπλουζάκια πριν από τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ, καθότι η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε καταγράψει τουλάχιστον 6.500 θανάτους μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ από τότε που κέρδισε τα δικαιώματα διεξαγωγής του τουρνουά.